Τι κρύβει ο εμπρησμός στην χωματερή της Ξάνθης;

Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός της πυρκαγιάς στον χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων του ΣΔΑΝΞ αφού σύμφωνα με πληροφορίες μόλις τελείωσε η βάρδια του φύλακα εκδηλώθηκε φωτιά σε απορρίμματα που δεν «δουλεύτηκαν» δηλαδή δεν σκεπάστηκαν με χώματα.

Φαντάζει μακρινό σενάριο νυχτιάτικα να πήρε φωτιά από τυχαίο γεγονός.

Είναι αδύνατο όπως μας λένε εμπειρογνώμονες να είναι τυχαίο το γεγονός της πυρκαγιάς νυχτιάτικά και με σχετική υγρασία ανεβασμένη και άρα είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να είναι εμπρησμός και όχι τυχαίο γεγονός.

Και μάλιστα πήρε φωτιά στο σημείο που δεν είχε σκεπαστεί με άμμο  και αυτή προχώρησε σε μεγάλο βαθμό μέσα πάντοτε στον οριοθετημένο χώρο του ΣΔΑΝΞ

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΧΥΤΑ είναι ότι η πυροσβεστική σταμάτησε νωρίς τις ρίψεις νερού και την δουλειά ανέλαβαν τα μηχανήματα έργων τα οποία σκέπαζαν με άμμο τον χώρο που καίγονταν.

Η πυροσβεστική το βράδυ της Πέμπτης δοκίμασε με νερό να σβήσει την φωτιά αλλά όπως μας λένε πηγές από την Π.Υ. Ξάνθης ήταν αδύνατο να «μαζευτεί» και αυτή επεκτείνονταν με αποτέλεσμα να δοθεί προτεραιότητα στα μηχανήματα τα οποία μέχρι και αυτή τη στιγμή (Παρασκευή μεσημέρι) εργάζονται μέχρι να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επέκτασης της.

Η δουλειά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης στις 21.00 με τρία οχήματα και 6 πυροσβέστες όπου εννοείται ότι ξενύχτησαν στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρώντας και συντονίζοντας το έργο των μηχανημάτων το οποίο όπως εκτιμάτε θα τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής και από αυτό το σημείο και μετά αρχίζουν τα ερωτήματα γιατί κάποιος να βάλλει φωτιά στα σκουπίδια;

Όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την λειτουργία του ΣΔΑΝΞ, της ΔΙΑΑΜΑΘ, της ανακύκλωσης, της διαχείρισης του όλου θέματος και σίγουρα η φωτιά δένεται με τον ανταγωνισμό μεταξύ ΔΙΑΑΜΑΘ, ΣΔΑΝΞ, ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ και της επικράτησης αναμεμειγμένων πολιτικών προσώπων στο όλο κύκλωμα της διαχειρίσεις απορριμμάτων στην περιφέρεια όπου εκτός από την όποια πολιτική προβολή, κρύβεται και η διαχείριση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ