Τελικά ο δήμαρχο Γκαράνης, ο Τσαλικίδης και ο Χ. Μέτιος πόσο πατριώτες είναι;
Μήπως είναι κατάντια οι αριστεροί να μιλούν για Εθνικά Σύμβολα και οι «πατριώτες» να κρεμάνε τις σημαίες στις κολώνες και να τις ξεχνάνε;

Κάποιοι θα πούνε ότι ο πατριωτισμός δεν μπαίνει στο ζύγι και ότι κανένας δεν είναι παραπάνω πατριώτης από κανέναν όμως, όταν είσαι μπροστάρης και δίνεις το παράδειγμα και εκπροσωπείς αυτά που οι πολίτες πιστεύουν θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός.
Θα πρέπει να τιμάς αυτά τα λάβαρα και τις σημαίες που ποτίστηκαν με αίμα για να έχεις εσύ το προνόμιο να διοικείς πολλές φορές, με κόπο και αγωνία και σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής σου γαλήνης τους πολίτες.
Θα πρέπει, σαν εκλεκτός των εκλεκτών, να σέβεσαι, να τιμάς και να λογαριάζεις τα πιστεύω και το θυμικό των Ελλήνων πατριωτών που σε αυτούς στηρίζεις την παραμονή σου στο υψηλότερο βάθρο.
Όλοι στην Θράκη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη Κομοτηνή, για τους γνωστούς λόγους της επιθετικότητας της Άγκυρας που δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθεί, οι ταγοί και οι κεφαλές του τόπου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ο Κ. Κατσιμίγας έκανε αναφορά με τις επερωτήσεις του για δύο θέματα προς την Περιφέρεια.
Το ένα είναι τα κακά χάλια των δρόμων που ενώνουν τα χωριά με την πρωτεύουσα της Θράκης, την Κομοτηνή, μιας και είναι η έδρα της Περιφέρειας που μπορεί πολλές φορές να αποβούν μοιραίοι για τις ανθρώπινες ζωές και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί όμως είναι γνωστό ότι σε θέματα υποδομών η Περιφέρεια πάσχει και πολλές φορές με το δίκιο της γιατί η γραφειοκρατία και η τεμπελιά είναι θεριά ανήμερα και θα πρέπει η κεφαλή της Περιφέρειας εκτός από γνωριμίες και κονδύλια να έχει και θέληση να αφήσει την σφραγίδα της στην συνείδηση του λαού που πολλές φορές περνάει στο «ντούκου» και ξεχνιέται πόσο καλός είναι ένας δρόμος.
Όμως αλήθεια για πόσο καιρό οι Θρακιώτες θα θυμούνται μία καταπονημένη σημαία, ένα ξεσκισμένο, παρατημένο, κρεμασμένο σε μια κολόνα λάβαρο του Έθνους.
Δεν γνωρίζω αν η έννοια πατριώτης, πατριωτισμός εξαλείφεται, τεχνηέντως ξεκινώντας από τα σχολεία και τις συμπεριφορές των δημόσιων προσώπων, παραδομένο ι σε μία περίεργη «δημοκρατικότητα», παρατούν τα σύμβολα των ψυχών των Ελλήνων εκεί που τα κρέμασαν για να ομορφύνουν την πόλη ή για να κάνουν την λεζάντα τους ταΐζοντας σανό στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ο Χ. ΜΕΤΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Να δικαιολογήσουμε τον Ν. Τσαλικίδη γιατί είναι νέος, να δικαιολογήσουμε τον Περιφερειάρχη γιατί έχει «πολλά στο κεφάλι του» αλλά ο δήμαρχος δεν δικαιολογείται με τίποτε.
Ανεξάρτητα με τον πολιτικό στόχο του Κ. Κατσιμίγα (ΣΥΡΙΖΑ) η ουσία παραμένει.
Οι Ελληνικές σημαίες και τα λάβαρα του Έθνους είναι παρατημένα, κρεμασμένα και μαυρίζουν την ψυχή του κάθε Θρακιώτη πατριώτη.

Α. Παυλικιάνος