ΞΑΝΘΗ: Νομική παρέμβαση γονιού για τα self test κατά την απαγόρευση του γιού στο σχολείο

Αντίδραση από γονέα της Ξάνθης όταν ο διευθυντής του Περιφερειακού Σχολείου και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης απαγόρευσαν την είσοδο μαθητή στο σχολείο επειδή δεν έκανε το self test.

Ο γονέας ζήτησε την νομική συμβουλή από δικηγόρο των Αθηνών η οποία και έστειλε το παρακάτω Email στον Διευθυντή του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά δήλωσή του γονέα όπου και επετράπη η παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο της Ξάνθης με ενυπόγραφη δήλωση.

Ο γονέας αναφέρει συγκεκριμένα: «Παράλληλα κάναμε και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης γιατί μπροστά μου, έδωσε εντολή ο Δεύτερος στον Πρώτο να διώξει το παιδί από το σχολείο, γιατί αρνήθηκα να κάνει το συγκεκριμένο τεστ στο παιδί και να το δηλώσω σε μια πλατφόρμα με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δικά μου και του παιδιού, χωρίς να ξέρουμε , ποιος τα διαχειρίζεται και για ποιον λόγο .

Τελικά, μετά την κίνηση αυτή με την Δικηγόρο μου, άφησαν το παιδί στο σχολείο με τεστ σάλιου, και με χειρόγραφη δήλωση, χωρίς να υπάρχουν ο κωδικός που καμία ΚΥΑ λέει ότι χρειάζεται ηλεκτρονικός κωδικός πάνω στην κάρτα εισόδου του παιδιού στο σχολείο και αν δεν υποχωρούσαν θα είχαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες. Συνεχίζοντας ο γονέας ανέφερε ότι πλέον δεν είμαι μόνος του , ενώ εκείνη την περίοδο ήταν, συμφωνα με τα λεγόμενά του, μόνος απέναντι σε όλο το σύστημα που προσπαθούσε να υποχρεώσει το παιδί να κάνει self test.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Τ…. ΚΥΡΙΟ Μ….Χ….. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ι….. Χ…… ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πόλεις……..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15.5.21

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Σας γράφω για να σας γνωστοποιήσω ότι το τεστ το οποίο υποχρεούται ο μαθητής………………..

να κάνει   προκειμένου να του   επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο δεν έχει πιστοποιητικό έγκρισης ασφαλείας.

Σε επικοινωνία που ήρθα με τον ΕΟΦ μου γνωστοποίησε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δεν έχει ακόμα καταθέσει τα αποδεικτικά εγκυρότητας και καταλληλόλητας προς χρήση της ιατρικής αυτής πράξης.

 

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

Αυτό έχει ως συνέπεια το ιατρικό αυτό προϊόν που υποχρεούται ο  παραπάνω μαθητής  να κάνει προκειμένου να προσέλθει στο σχολείο να είναι ακατάλληλο προς χρήση.

Δύναται δε μετά βεβαιότητας να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του μη δυνάμενη να αποκατασταθεί καθότι σύμφωνα και με το έγγραφο που ακολουθεί το τέστ αυτό αναγράφει ότι προκαλεί αλλεργική δερματική αντίδραση, προκαλεί σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό και βλάβη για τους υδρόβιους οργανισμούς με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Για τους πολίτες δε του ευρωπαϊκού χώρου προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι περιέχει οξείδιο του αιθυλενίου το οποίο είναι καρκινογόνο για τον οργανισμό.

Το αιθυλενοξείδιο είναι τοξικό και καρκινογόνο όταν εισπνέεται. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ζάλη και εμετό.

Καθώς η δόση αυξάνεται οδηγεί σε σπασμούς, κράμπες και τελικά σε κώμα. Ερεθίζει το δέρμα και την αναπνευστική οδό.

Οι πνεύμονες μπορούν να πάθουν ζημιά.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Σύμφωνα με το άρθρο 338του νόμου 4512/208ΦΕΚ 5/Α/17-1-2018

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3418/2005ΦΕΚ287/Α/28-11-2005 ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΘΕ ΚΥΑ ΑΚΥΡΗ.

Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω το τεστ που επιβλήθηκε ως υποχρεωτικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις προς χρήση απεναντίας μπορεί να προκαλέσει βλάβη ανεπανόρθωτη στον ανθρώπινο οργανισμό

Επειδή σύμφωνα με την νομοθεσία αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πληθυσμό μόνο προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά καθώς δεν έχει πιστοποιητικό ασφαλείας που να το καθιστά ασφαλές προς χρήση

Επειδή η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία εφιστά την προσοχή για τις παρενέργειες που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία.

Επειδή ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Επειδή η ΚΥΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

 

 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΖΗΤΩ

 

ΤΗΝ  ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΚΆΙ ΤΗΝ  ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ καθότι σύμφωνα και με το άρθρο 44παρ 1 του Συντάγματος μας που σύμφωνα με αυτό έχει επιβληθεί από πέρση τον Μάρτιο το δίκαιο της έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απαγορεύει για μακρύ χρονικό διάστημα την στέρηση των  ατομικών δικαιωμάτων, ανάμεσα σε αυτό και του δικαιώματος στην παιδεία, επισύροντας ποινικές κυρώσεις ως και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε επικοινωνία που είχα  με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα αυτό μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής ενός άλλου τεστ που να προστατεύει την υγεία.

Αν έχουν άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ευπαθή ομάδα δικαιούνται να ζητήσουν τηλεκπαίδευση και δικαιολόγηση απουσιών Α και Β τετραμήνου

Ότι μπορούν να πιστοποιούν το αποτέλεσμα του τεστ σε χειρόγραφη δήλωση και ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στο gov.gr είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ ( δίνει εναλλακτική)

ΚΑΙ ΟΤΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑ ΕΤΗ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1825/5.5.2021

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Άρθρο 49

Συγκατάθεση

  1. Στον βαθμό που η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον νόμο, βάσει συγκατάθεσης, ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει την παροχή συγκατάθεσης του υποκειμένου των δεδομένων.
  2. Σε περίπτωση που η συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων παρέχεται στο πλαίσιο γραπτής δήλωσης η οποία αφορά και άλλα θέματα, η αίτηση για λήψη της συγκατάθεσης πρέπει να παρουσιάζεται κατά τρόπο διακριτό από τα άλλα θέματα, σε μία εύληπτη και ευχερώς προσβάσιμη μορφή και με χρήση απλής και κατανοητής γλώσσας.
  3. Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας με βάση τη συγκατάθεση που παρασχέθηκε πριν από την ανάκλησή της. Το υποκείμενο των δεδομένων ενημερώνεται για αυτό το δικαίωμά του πριν από την παροχή της συγκατάθεσής του.
  4. Η συγκατάθεση παράγει τα έννομα αποτελέσματά της μόνο όταν βασίζεται στην ελεύθερη βούληση του υποκειμένου των δεδομένων. Κατά την αξιολόγηση εάν η συγκατάθεση παρεσχέθη ελεύθερα, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι περιστάσεις υπό τις οποίες αυτή παρεσχέθη. Το υποκείμενο των δεδομένων ενημερώνεται για τον επιδιωκόμενο σκοπό της επεξεργασίας. Εάν είναι απαραίτητο σύμφωνα με τις περιστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης ή κατόπιν αιτήματος, το υποκείμενο των δεδομένων ενημερώνεται επίσης για τις συνέπειες της άρνησης της συγκατάθεσης.
  5. Σε περίπτωση ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η συγκατάθεση πρέπει να αναφέρεται ρητώς στα δεδομένα αυτά.

Παρακαλώ πολύ για τις δικές  σας ενέργειες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Δικηγόρος της κυρίας Μ…..Α…..

Α…… Κων/να

Δικηγόρος Αθηνών.

 

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαι στην διάθεσή σας