Όσοι ξέρουν την ταβέρνα «Το Πέρασμα» ξέρουν και τον Νίκο Κουτσομιχάλη που είναι η ψυχή της επιχείρησης.
Είναι ένας άνθρωπος που αποδεικνύει έμπρακτα και σε καθημερινή βάση ότι σέβεται και αγαπάει την δουλειά του και το αποτέλεσμα αυτής φαίνεται στον τρόπο που υποδέχεται τους πελάτες του, στην καθαριότητα και τους κανόνες υγιεινής λόγω covid και όχι γιατί το επιβάλλει η δεοντολογία αλλά γιατί είναι η αρχή του Νίκου που λέει ότι ο πελάτης πρέπει να καθίσει σε καθαρό περιβάλλον, και να νοιώθει όμορφα σαν το σπίτι του.
Τέλος η αγάπη για την δουλειά του αποτυπώνεται στο πιάτο που σερβίρεται.
Είναι ένα πιάτο με χορταστικό και γευστικό περιεχόμενο.
Είναι ένα πιάτο που αποτυπώνει την ταύτιση του Νίκου Κουτσομιχάλη με «Το Πέρασμα».
Είναι η άνεση και η ικανοποίηση του πελάτη ότι μπαίνει σε έναν χώρο που το αφεντικό κάνει το μαγαζί και το μαγαζί το αφεντικό.
Ο Νίκος Κουτσομιχάλης και η ταβέρνα «Το Πέρασμα» στην Ξάνθη είναι ένα και το αυτό.