Κ. Καφφετζής: Κινήσεις και συμπεριφορές τύπου καουμπόη στην πόλη μας και πέρα από την νομιμότητα, δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗΣ

Άμεση παρέμβαση Κ. Καφφετζη

Η καταγγελία του Κ. Καφφετζή, δημοτικού Συμβούλου της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και μέλος της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ξάνθης, ανέδειξε ότι πλέον ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης και οι στενοί του συνεργάτες λειτουργούν γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους και τις αρχές της δημοκρατίας.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Ξάνθης, σε μία προφανώς επίδειξη ισχύος, καταστρατηγεί τους νόμους της πολιτείας, της οποίας ορκίστηκε να είναι ο θεματοφύλακάς. Τουναντίον μάλιστα, ο δήμαρχος Ξάνθης και ο στενός του συνεργάτης Η. Ασκαρίδης, διέπραξαν το αδίκημα της παρακώλησης της συγκοινωνίας, χωρίς να έχουν την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά την άδεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, προκλήθηκε η παρακώληση των συγκοινωνιών από τον κ. Τσέπελη και του Ασκαρίδη στις γιορτές παλιάς πόλης όπου  έκλεισαν, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου και της αστυνομικής διεύθυνσης για λήψη μέτρων, παράτυπα παράνομα, τους δρόμους πέριξ της παλιάς πόλης και την Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι την πλατεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κωνσταντίνου Καφετζή, δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης που ζήτησε από τους αστυνομικούς να εφαρμοστή η νομιμότητα και όπου με παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή μετά την καταγγελία του κ. Καφφετζή, άνοιξαν οι δρόμοι και αποκαταστάθηκε η νομιμότητα .

Ποιο συγκεκριμένα ο Κ. Καφφετζής δήλωσε στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: «Εμείς σαν ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, επιζητούμε την νομιμότητα και μόνο την νομιμότητα το αν πρέπει να κλείσει ο δρόμος, είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αν ο κ. Τσέπελης θέλει να κλείνει τους δρόμους, τότε να φέρει πρόταση – εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσουμε από κοινού για το τι μέλει γενέσθαι. Κινήσεις και συμπεριφορές τύπου καουμπόη στην πόλη μας και πέρα από την νομιμότητα, δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν».

Μάλιστα για να τονισθεί η παρανομία του δημάρχου και του κ. Ασκαρίδη αξίζει να αναφερθεί το συμβάν με επιχείρηση εστίασης που πήρε φωτά η καμινάδα του στην παλιά πόλη και πυροσβεστικό όχημα δεν μπόρεσε να περάσει από τις μπάρες και τις πινακίδες.

Ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος αναγκάστηκε να κατέβει από το αυτοκίνητο, να μετακινήσει τις παράνομες μπάρες και πινακίδες,  χάνοντας πολύτιμο χρόνο αφού η ζωή και η περιουσία των πολιτών εξαρτάτε από τα πόσα δευτερόλεπτα νωρίτερα θα παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αυτό και μόνο το συμβάν, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του  ο δήμαρχος της πόλης και να μην αυθαιρετεί σε βάρος των κατοίκων της παλιάς πόλης καθώς και των επιχειρήσεων.