4 tips για να ταξιδέψετε on a budget

Το καλοκαίρι είναι και πάλι εδώ! Αναμφισβήτητα η καλύτερη εποχή του χρόνου για πολλούς, καθώς σημαίνει αυτόματα δύο πράγματα. Διακοπές και ταξίδια! Και ποιος δεν λατρεύει τα ταξίδια. Βέβαια, η διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδιού δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα. Ειδικά αν έχετε περιορισμένο budget. Το καλό είναι πως αν υπάρχει θέληση, υπάρχουν και λύσεις!

Πώς να ταξιδέψετε on a budget

  1. Πακετάρετε έξυπνα

Υπάρχουν αμέτρητες βαλίτσες ταξιδίου https://www.samsonite.gr/el-gr , έτσι είναι σίγουρο πως θα μπορέσετε να βρείτε μία που θα σας βολέψει περισσότερο. Έχετε πολλές επιλογές, αλλά δώστε βάση στο να διαλέξετε τη βαλίτσα σας ανάλογα και με το πόσα πράγματα θέλετε να πακετάρετε. Οι υφασμάτινες βαλίτσες ταξιδίου είναι πιο εύκαμπτες και χωρούν περισσότερα, ενώ οι σκληρές θα βάλουν ένα όριο στα πράγματα που θα πάρετε μαζί. Το να έχετε ένα όριο και να πακετάρετε στρατηγικά τα πράγματά σας είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν θέλετε να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο. Για παράδειγμα, αν θέλετε να πάρετε μαζί σας χειραποσκευή, σκεφτείτε πως κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανονισμούς σχετικά με το βάρος και τις διαστάσεις που πρέπει να έχουν οι βαλίτσες καμπίνας. Συνεπώς, για να μην έχετε έξτρα χρεώσεις, είναι σημαντικό να έχετε σκεφτεί ακριβώς πόσα πράγματα θα χρειαστείτε, ενώ αν πάρετε μόνο χειραποσκευή, σίγουρα η μετακίνησή σας θα είναι φθηνότερη.

  1. Ταξιδέψτε μια άλλη εποχή

Αν γνωρίζετε πως ένας προορισμός είναι πολύ δημοφιλής τον χειμώνα, αφιερώστε το φετινό καλοκαίρι στο να τον επισκεφθείτε. Ή αν θέλετε οπωσδήποτε να απολαύσετε τις διακοπές σας σε έναν καλοκαιρινό προορισμό, επιλέξτε ημερομηνίες λίγο πριν ή λίγο μετά από όσες έχουν έντονη δραστηριότητα. Σίγουρα θα εξοικονομήσετε χρήματα από τη διαμονή και δεν θα αντιμετωπίσετε και μεγάλο συνωστισμό.

  1. Κάντε έξυπνες επιλογές για τη διαμονή

Συγκεκριμένα, αναζητήστε ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν καλή εξυπηρέτηση, ακόμη και αν οι τιμές τους είναι λίγο πιο χαμηλές. Τα Airbnb, αλλά και το κάμπινγκ είναι επίσης επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν καλύτερο να έχετε τη δυνατότητα να μαγειρεύετε το φαγητό σας στο χώρο διαμονής σας, ώστε να μην ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα σε εστιατόρια.

  1. Μην ξοδεύετε χρήματα άσκοπα

Καταλαβαίνουμε τη γοητεία ενός σουβενίρ. Αλλά, όσο θα βρίσκεστε στον προορισμό σας είναι καλύτερο να απολαύσετε τις εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει. Επικεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις και τραβήξτε πολλές φωτογραφίες. Δεν χρειάζεστε τρεις χιονόμπαλες με διαφορετικά αξιοθέατα της περιοχής. Σκεφτείτε, επίσης, πως δεν θα ήταν καλή ιδέα να παραγεμίσετε τη βαλίτσα σας, γιατί οι κανονισμοί της αεροπορικής θα συνεχίσουν να ισχύουν και στην επιστροφή.