ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, πρόκειται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι.

 

Η σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση θέλει τα παιδιά να ασχολούνται με δράσεις που αναδεικνύουν  την δημιουργικότητα, την έκφραση της σκέψης, την συνεργασία και την μεταξύ τους επικοινωνία με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την ενδυνάμωση της συναισθηματικής ευφυΐας και την εκτόνωση τους.

Η παρακολούθηση και η ένταξη του παιδιού σε μια θεατρική ομάδα είναι μια πρόταση που μπορεί να τα αναδείξει όλα αυτά.

Σκοπός του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αποφορτίζονται από την καθημερινότητα, να βρίσκουν διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας και να έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Τραγουδιού και  της Δραματοποίησης κειμένου.

Σταδιακά, με την εξέλιξη των μαθημάτων θα ετοιμάσουμε και την δική μας παράσταση. Επιλέγουμε μαζί ένα θεατρικό έργο και συνεχίζουμε με την διδασκαλία και το “χτίσιμο” των ρόλων.

Φυσικό επακόλουθο είναι, οι πρόβες, οι γενικές δοκιμές με τους απαραίτητους φωτισμούς, τα σκηνικά και τα κοστούμια και τέλος η γλυκιά ώρα του ανεβάσματος της παράστασης.

Τα θετικά συναισθήματα που νιώθει το παιδί μέσα από την επαφή του με το θέατρο είναι ο οδηγός του για μια καλύτερη ζωή. Μειώνεται το άγχος, αυξάνεται η στοργή για τους ανθρώπους και τα συναισθήματα ζωντανεύουν.

Αφήστε τα παιδιά να γνωρίσουν το θέατρο.

Τι καλύτερο από το να τα βλέπετε γεμάτα ζωντάνια, ενθουσιασμό και με ένα τεράστιο χαμόγελο δημιουργίας στα πρόσωπά τους;

Υπεύθυνος Εργαστηρίου θα είναι ο εκπαιδευτικός κ. Σταύρος Ράικος.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Επί 22 χρόνια εκεί που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διαφυλάττουμε και επικοινωνούμε την τέχνη της Ξυλογλυπτικής στους φίλους της. Σ’ ένα αυτόνομο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με άρτια υποδομή και φιλική ατμόσφαιρα, μαθαίνουμε στους μαθητές μας τα μυστικά της Ξυλογλυπτικής. Το πρόγραμμα σπουδών γενικώς καταμερίζεται χρονικά σε έξι τριμηνιαίες περιόδους με διαφορετικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο. (36 ώρες διδασκαλίας / τρίμηνο)

 

  1. Εσώγλυφα – χαράξεις
  2. Επιπεδόγλυφα – χαμηλά ανάγλυφα
  3. Ανάγλυφα – διάτρητα
  4. Τρισδιάστατα γλυπτά
  5. Εξειδίκευση σε αντικείμενα εφαρμοσμένης Ξυλογλυπτικής
  6. Εξειδίκευση σε αντικείμενα ελεύθερης Ξυλογλυπτικής

 

Στόχος είναι όχι μόνον η τεχνική κατάρτιση ατόμων  που σκοπεύουν να βγουν στην αγορά εργασίας, αλλά και οι συμπολίτες μας που αρέσκονται να απασχολούνται δημιουργικά απολαμβάνοντας τη μαγεία της τέχνης.

Το εργαστήρι προσφέρεται ιδιαιτέρως για τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΔΠΘ, καθώς για τους μαθητές του εκκλησιαστικού Λυκείου  της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα διδασκαλίας ξυλογλυπτικής εκκλησιαστικού περιεχομένου που αφορά σε βυζαντινές εικόνες, διακοσμήσεις πλαισίων σε αγιογραφημένες εικόνες, κατασκευή σταυρών, εγκολπίων, λαβάρων καθώς και όλων των στοιχείων που έχουν σχέση με τη διακόσμηση του Ναού και την εκκλησιαστική παράδοση.

Σύντομο βιογραφικό Διδάσκοντος

Ο Δημήτριος Ευλαβής, είναι εκπαιδευτικός, δραστηριοποιείται στο χώρο της μικροτεχνίας και ειδικότερα στην εκκλησιαστική μικρογλυπτική εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Συνεργάζεται με πολλά Μοναστήρια του Αγ. Όρους καθώς και με το Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

Έχει εκθέσει τα έργα του στο χώρο του Ιμαρέτ, στην δημοτική καπναποθήκη Καβάλας, στα λδ’ Δημήτρια στην αίθουσα τέχνης στη Θεσ/νίκη καθώς και στο Γαλλικό ινστιτούτο και, στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%