Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν σήμερα (3-9-2021) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών για απάτη

 

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για απάτη σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 31-7-2021 στη Δράμα.

Ειδικότερα, ο παθών έλαβε παραπλανητικό μήνυμα (sms) που τον ενημέρωνε ότι η τραπεζική του κάρτα είναι μπλοκαρισμένη. Επιπλέον, το μήνυμα εμπεριείχε υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος, όπου ο παθών καταχώρησε τα προσωπικά του τραπεζικά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι τα αφαιρεθέντα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους δύο δράστες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με παραποιημένο έγγραφο

 

Συνελήφθη χθες (1-9-2021) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, ένας αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο δελτίο ταυτότητας των βουλγαρικών αρχών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (1-9-2021) το πρωί, στους νομούς Καβάλας και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κρηνίδων – Καλαμώνα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακή Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.