Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες την Δευτέρα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,  χθες το μεσημέρι, πλησίον του οικισμού Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 23-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Συνελήφθη ημεδαπός διωκόμενος με Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη σήμερα (30-8-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης ένας ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (29-8-2021) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 25-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (28-8-2021) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κήπων, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με την συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Ο δράστης – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.