Φιάσκο, γκάφα ολκής ή προοίμιο της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργοποιήση Αποστολάκη;

Γράφει ο Α. Παυλικιάνος

Σίγουρα η ανακοίνωση της υπουργουποίησης του πρώην ΓΕΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκη,  αν δεν είναι γκάφα ολκής, κρύβει πολύ περισσότερα και σίγουρα όχι την προσπάθεια του Μητσοτάκη να λανσαριστεί ως ο Πρωθυπουργός που μπροστά στο Εθνικό συμφέρον, δεν κοιτά χρώματα και κόμματα.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέψεις έχει στο πίσω μέρος της κεφαλής του ο Κ. Μητσοτάκης και που οδηγεί τα πράγματα έναντι της εκλογικής διαδικασίας με την απλή αναλογική.

Με δεδομένο ότι η μέχρι σήμερα αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, στις πυρκαγιές και διαχρονικά στην λαθρομετανάστευση, αφαιρούν μεν πολιτικούς πόντους από το κυβερνών κόμμα αλλά δεν καταγράφεται η επικαρπία τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως κανένας δεν γνωρίζει πώς θα εκφραστεί η αγανακτισμένη ψήφος των νεοδημοκρατών μπροστά στην κάλπη.

Πιθανών με βάση αυτή την σκέψη και την στελέχωση της κυβέρνησης του ο κ. Μητσοτάκης από πολιτικούς όλου του χρωματικού και κομματικού φάσματος του κοινοβουλευτικού τόξου, προσπαθεί να επανδρώσει την κυβέρνηση του με στελέχη άλλων κομμάτων όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του επί ΣΥΡΙΖΑ πρώην αρχηγού του ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη.

Όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν ή σε προσπάθεια εμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ και στην «εξαγορά» στελεχών του ή στο τέλος ίσως ο κ. Αποστολάκης να ήταν η γέφυρα που θα οδηγούσε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν εντολής της Μέρκελ.

Αυτό δεν το γράφουμε πρώτη φορά. Είναι δεδομένο ότι η κυρία Μέρκελ προκειμένου να αγοράσει την υπόλοιπη Ελλάδα αντί μισού πλέον, πινακίου φακής, θα την βόλευε μία συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Άρα εκτιμάται ότι αν δεν είναι ο φόβος του Πρωθυπουργού για εκλογική συντριβή λόγω πιθανής αποστασιοποίησης των βουλευτών και των πολιτικών στελεχών που πρόκεινται στο Καρμανλικό μπλόκ τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι η άγαρμπη χείρα φιλίας στον Τσίπρα.

Πολύ πιθανό τα μηνύματα που λαμβάνει από την πλευρά της υγιούς ΝΔ να είναι αρνητικά για αυτόν, και αυτό ίσως είναι η αφορμή αναζητεί πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους που ναι μεν μπορεί να παραχωρήσει μέρος της εξουσίας αλλά ο ίδιος θα παραμείνει σε αυτή.

Άρα η μοναδική του επιλογή είναι να τείνει χείρα φιλίας στον Τσίπρα όπου λίγο πολύ ταιριάζουν στην αντίληψη αφού και οι δύο κατέστρεψαν την μικρομεσαία τάξη που ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Στις απεγνωσμένες κινήσει του Κ. Μητσοτάκη έρχεται να προστεθεί ακόμη μία βάσανος αφού πλέον πληθαίνουν οι φωνές για την κατάργηση του ΚΙΝΑΛ και την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ με υγιή στελέχη κάτι που ίσως αφαιρέσει «πόντους» από τα ποσοστά της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.