Η Φωτεινή Κούνιου εργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων της Δράμας, ως βοηθός θαλάμου. Στις 19 Αυγούστου, η ίδια και άλλοι 4 συνάδελφοί της στην ίδια δομή παρέλαβαν από την διευθύντρια το έγγραφο με το οποίο τέθηκαν σε επ΄αόριστον αναστολή εργασίας, χωρίς αμοιβή.

Είναι από τους πρώτους σε πανελλαδικό επίπεδο, στους οποίους εφαρμόστηκε ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού των προνοιακών δομών κατά της COVID-19. Η παραλαβή έγινε στο προαύλιο του Παραρτήματος, σε κλίμα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, όπως περιγράφει η ίδια, με τη διευθύντρια να εκφράζει τη λύπη της για την εξέλιξη. Άλλοι 6 παρέλαβαν το ίδιο έγγραφο σε άλλες εγκαταστάσεις του ίδιου Παραρτήματος και συνολικά 21 εργαζόμενοι σε όλες τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μιλώντας στο enanews.gr η ίδια τόνισε ότι δεν πρόκειται να υποχρεωθεί από καμία κυβέρνηση στο να κάνει το εμβόλιο ενώ τόνισε ότι όσοι τώρα αρνούνται να εμβολιαστούν ήταν οι ίδιοι εργαζόμενοι που φρόντιζαν κρούσματα κορωνοϊού.

“Δεν εμπιστεύομαι αυτά τα σκευάσματα, γιατί δεν με έχει πείσει κανένας για το αντίθετο. Έχω διαβάσει, γνωρίζω ότι οι ίδιες οι εταιρίες δεν μπορούν να πουν τι θα συμβεί μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα. Γιατί εγώ να μπω σε μια διαδικασία η οποία ενδεχομένως – μπορεί και όχι- θα μου φέρει κάποιες βλάβες ή κάποιες παρενέργειες που θα έχουν επίδραση στη ζωή μου; Ενώ έμπαινα σε θετικούς και μάλιστα δύο φορές τη μέρα και δε νόσησα” τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κούνιου.

Δείτε όσα μετέφερε η κ.α Κούνιου στο ENA Channel