«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Χρήστου Μέτιου»

 ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΤΟΨΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Κατακεραυνώνει για μία ακόμη φορά Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ Χ. Τοψίδης για το θέμα της πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Μάλιστα ο Χ. Τοψίδης τονίζει στην ανακοίνωση του ότι ενώ η παράταξη του πριν από 6 μήνες έφερε θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης για την διαχείρηση των φυσικών καταστροφών η διοίκηση της Περιφέρειας έβαλε προσκόματα.

Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στάθηκε στο γεγονός ότι άλλα λέει στις συσκέψεις και την συμμετοχή του σε αυτές αλλά στην πράξη είναι μόνο λόγια και όχι έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Μία ακόμη ψευδεπίγραφη ανακοίνωση διαβάσαμε εσχάτως από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη της Ένωσης Περιφερειών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Ο Χρήστος Μέτιος, λοιπόν, μας «ενημέρωσε» ότι σε αυτή τη σύσκεψη «τόνισε την σημασία της πρόληψης και την ανάγκη αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών έγκαιρης ειδοποίησης» στην Πολιτική Προστασία, όμως δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε: Αν όντως αυτή είναι πάγια θέση του Περιφερειάρχη, γιατί δεν ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση;

Θυμίζουμε ότι μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η παράταξή μας είχε φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση διεκδίκησης κονδυλίων Πολιτικής Προστασίας ύψους έως 3.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πρόταση αφορούσε την προμήθεια ολοκληρωμένων και υπερσύγχρονων συστημάτων διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης τότε -δηλαδή μόλις πριν από έξι μήνες- δεν είχε λάβει σοβαρά την πρόταση που είχε υποβληθεί διά της Συμβούλου μας κας Φελίνας Καζάκου, είχε αποτρέψει τη συζήτηση του θέματος στη Συνεδρίαση και φυσικά χάθηκε η ευκαιρία διεκδίκησης της χρηματοδότησης.

Και έρχεται σήμερα να κομίσει γλαύκας εις Αθήνας, να παρατηρήσει το προφανές αλλά χωρίς να έχει ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόταση.

Τον καλούμε λοιπόν, αν όντως ενδιαφέρεται για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών, να μας παρουσιάσει τις ενέργειες που έχει κάνει και όχι τα λόγια που υποτίθεται ότι λέει στις διάφορες συσκέψεις που συμμετέχει.

Διότι, όσο αυτός παραμένει αδρανής, οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών της ΑΜΘ παραμένουν εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν ή έστω να διαχειριστούν κατά τον καλύτερο τρόπο αν και εφόσον συμβούν. Αλλά, αυτό δεν γίνεται με λόγια και ευχολόγια. Γίνεται με πράξεις τις οποίες ο Χρήστος Μέτιος δεν μπορεί να κάνει.