Χαιρετισμός βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου στο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

«Να αξιοποιήσουμε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετέχοντας σήμερα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στον χαιρετισμό του ανέφερε: «έχει ιδιαίτερη σημασία που η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται εδώ στη Μαρώνεια. Ένας ξεχωριστός τόπος της Θράκης αλλά και της χώρας μας που χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τις ομορφιές της, αλλά και από την ιστορία της, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τους αξεπέραστους μύθους της.

Είναι ανάγκη να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονέκτημα που διαθέτουμε ως περιοχή, όπως η πολιτιστική μας κληρονομιά, που σε συνδυασμό με τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες και το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής μας θέσης μπορούν να συγκροτήσουν ένα μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, που τα αποτελέσματά της όμως πρέπει να διαχέονται σε όλη την κοινωνία, ώστε να μειώνονται οι έντονες κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν σήμερα.

Οφείλουμε όλοι, αλλά ιδιαίτερα η Περιφέρεια με τον θεσμικό ρόλο που έχει να αναλάβει πιο ενεργές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάδειξη όλων αυτών.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο με το 4ο κύμα της πανδημίας να μας απειλεί όλο και πιο έντονα. Οφείλουμε να στείλουμε όλοι ένα καθαρό μήνυμα εμβολιασμού όλων των συμπολιτών μας, αλλά και μήνυμα στήριξης και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από νηφάλιες και ψύχραιμες φωνές, από επιστημονικές απόψεις που θα πείθουν και θα ενώνουν την κοινωνία και όχι από απειλές και εκφοβισμούς που διαιρούν και οδηγούν συνήθως στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».