Την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες υπεραμύνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

O κ. Οικονόμου ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ , λέγοντας ότι συζητήθηκε αρκετά η κατάσταση στο Αφγανιστάν.

«Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε στο πρόσωπο του κ. Μενέντεζ έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας, αλλά και έναν άνθρωπο που έχει θέσει τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Έναν άνθρωπο με αρχές, προσηλωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο ως θεμελιώδεις αρχές που θα πρέπει να διαπνέουν τις πολιτισμένες χώρες κατά την επίλυση των διαφορών τους. Υπογράμμισε παράλληλα, ότι αναμένουμε την ολοκλήρωση του Νόμου περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ – Ελλάδας 2021, ο οποίος θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω πρόοδο των διμερών μας σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά.