Ειδικός συνεργάτης δημοσιογράφος για τον δήμαρχο της Ξάνθης

Με απόφασή του ο δήμαρχος Ξάνθης θα προσλάβει δημοσιογράφο στα πλαίσια της ειδικής συνεργασίας και μόνο για την περίοδο που θα είναι δήμαρχος σύμφωνα με την προκήρυξη.

Δεν γνωρίζουμε αν ήδη έχει επιλεγεί ο ή η συνεργάτης δημοσιογράφος του δημάρχου και καλό είναι η προκήρυξη να γίνει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη για να συμμετάσχουν στην διαδικασία οι δημοσιογράφοι μιας και το επάγγελμα όπως όλα, περνάει κρίση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  ο Δήμαρχος Ξάνθης γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προβεί  στην πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη -Δημοσιογράφου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία δεν δύναται να υπερβαίνει την θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Ο/Η ανωτέρω θα πρέπει να έχει εμπειρία και επαγγελματική ειδίκευση στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα παρέχει συμβουλές και ειδικευμένες γνώμες, γραπτώς ή προφορικώς, σε θέματα που αφορούν την προβολή του έργου και των δράσεων του Δήμου Ξάνθης.

Βέβαια το ερώτημα είναι τι να τον κάνει τον δημοσιογράφο όταν σχεδόν το 80% τον τοπικών μέσων ενημέρωσης διάκεινται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φιλικά προς αυτόν.

Μακάρι να πάρει την θέση του κάποιος Ξανθιώτης δημοσιογράφος που έχει ανάγκη να εργαστεί γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.