Αφγανιστάν: Η Καμπούλ έπεσε. Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Καμπούλ έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν και γίνονται προσπάθειες για μία «ειρηνική» μετάβαση της εξουσίας.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα εξ αιτίας αυτής της κατάστασης έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών από το Αφγναιστάν εξ αιτίας της σκληρότητας που επιδεικνύουν οι αντάρτες, απέναντι στους πολίτες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τον ισλαμικό νόμο που επιβάλουν.

Μοιραία, εκτιμούμε ότι η κατάσταση θα οδηγήσει και πάλι εκεί αφού οι παράνομοι μετανάστες έχουν έρθει στην Χώρα μας από τις περιοχές όπου γινόταν μάχες μεταξύ του στρατού που υποστηριζόταν από τους Αμερικάνους και άλλες συμμαχικές δυνάμεις και των σκληροτράχηλων ανταρτών, οι οποίοι τελικά όλα δείχνουν, ότι πέτυχαν τον σκοπό τους, δηλαδή να καταλάβουν όλη την χώρα.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τους λόγους που αποχωρούν τα Αμερικανικά στρατεύματα δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους Ταλιμπάν να καταλάβουν την Χώρα με ότι αυτό σημαίνει για το αυξημένο κύμα φυγής των πολιτών, οι οποίοι θα θελήσουν να σωθούν από το «λεπίδι» των κατακτητών.

Ο μέσος Έλληνας πολίτης που βιώνει στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα του τους λαθρομετανάστες οι οποίοι για να συντηρηθούν στην χώρα μας, στερούν σημαντικούς πόρους από τον ίδιο Έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς η πολιτεία, κατά μία περίεργη λογική, αφαιρεί πόρους από τους Έλληνες πολίτες για να συνδράμει με αυτούς στους λάθρα εισερχομένους πολίτες άλλων χωρών.

Στην παρούσα φάση, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο Αφγανιστάν και επειδή η Ελλάδα ήταν αποδέκτης πολλών Αφγανών πολιτών, λόγω της εκεί υπάρχουσας κατάστασης πολέμου, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι κάτω από την απειλή των Ταλιμπάν, θα αρχίσει ένα νέο κύμα μετακίνησης τους σε πιο ασφαλή τόπο και είναι βέβαιο ότι για να βρουν τον ασφαλή τόπο στην Ευρώπη, ο δρόμος τους θα περάσει μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Ο αριθμός είναι άγνωστος.

Κάποιοι τους υπολογίζουν σε 3 -5 εκατομμύρια.

Αν λάβουμε υπόψη αυτό που είπε ο Ερντογάν, ότι δηλαδή το τείχος που έχει στήσει στα σύνορα με το Ιράν θα ανακόψει την πορεία του προσφυγικού κύματος από το Αφγναιστάν, αυτόματα σημαίνει ότι γνωρίζει πως εκ των πραγμάτων το κύμα προσφύγων θα είναι μεγάλο.

Πολλοί μιλούν για κάποια εκατομμύρια που σίγουρα θα έχουν σαν στόχο την Ελλάδα.

Οι εδώ Αφγανοί θα δείξουν τον δρόμο στους συντοπίτες τους και θα στηρίξουν την προσπάθεια φυγής τους προς τον Ευρωπαϊκό «παράδεισο».

Το ερώτημα πλέον παραμένει ανοιχτό.

Τι θα κάνει ο κ. Μυταράκης, υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Χώρας μας;

Θα τους δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες, αδιαφορώντας για την προστασία της Χώρας;

Ποιος εγγυάται ότι μεταξύ των προσφύγων δεν θα ταξιδέψουν Ταλιμπάν;

Ταξίδεψαν εγκληματίες του ISIS, γιατί λοιπόν να μην ταξιδέψουν και Ταλιμπάν;

Ποιος θα τους σταματήσει;