Φωτιά άναψε κάτω από περίεργες συνθήκες σε κάδο απορριμμάτων στην Λεοφ. Στρατού όπου χρειάστηκε η άμεση παρουσία της Π.Υ και δεν επέτρεψε την επέκτασή της.

Το πιθανότερο είναι κάποιος διερχόμενος να πέταξε τσιγάρο.

Σημειωτέο είναι το γεγονός ότι από εκείνο το σημείο “κόβουν” δρόμο οι κάτοικοι του Δροσερού περνώντας τις γραμμές του τραίνου. Πιθανότατα κάποιο παιδί θέλησε να “παίξει” με την φωτιά. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της xanthinea.gr μια ιδιαίτερα «περίεργη» φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες το βράδυ του Σαββάτου, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων επί της οδού Λεωφ. Στρατού στην Ξάνθη.

Κάτοικοι εντόπισαν δίπλα στον κάδο μια στοίβα από χαρτόκουτα να φλέγονται ξαφνικά, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Ένα πυροσβεστικό όχημα με 3 πυροσβέστες έσπευσε στο σημείο, με τους πυροσβέστες να σβήνουν άμεσα την μικρή εστία πριν αυτή εξαπλωθεί.

Μάλιστα, ένα ακόμη όχημα της πυροσβεστικής μετέβη επίσης στο σημείο προληπτικά, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβει.

Όπως μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής δεν είδαν κάποιον να βάζει φωτιά, ωστόσο το γεγονός ότι αυτή ξεκίνησε ξαφνικά μέσα στη νύχτα φαίνεται πως εγείρει προβληματισμούς. Μάλιστα στο σημείο των κάδων υπήρχε χαμηλή βλάστηση αλλά και αγροτικά κτήματα στα οποία θα μπορούσε πολύ εύκολα να επεκταθεί η φωτιά.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο συγκρότημα πολυκατοικιών που βρίσκεται λίγα μέτρα από τη γέφυρα του Κόσυνθου.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Ξάνθη βρίσκεται στις περιοχές κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους, ενώ έχει απαγορευτεί και η κυκλοφορία στο περιαστικό δάσος αλλά και σε όλα τα άλση της περιοχής.