Επιπλέον πόροι 4.000.000 ευρώ για το ΤΕΒΑ. Εκτός πραγματικότητας ο δήμος Ξάνθης

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η δημοτική αρχή απέχει από την τραγική πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο μέσος Ξανθιώτης.

Ποιο συγκεκριμένα η υπερδέσμευση που εξασφάλισε ο δήμος Ξάνθης από τον κ. Χατζηδάκη,  ύψους 4 εκ. ευρώ για να σιτίσει τους καταπονημένους και εξαντλημένους από την πανδημία Ξανθιώτες, όπως τουλάχιστον αναφέρει στην ανακοίνωση του, λησμονεί το βασικότερο όλων, ότι δηλαδή οι Ξανθιώτες τρώνε κάθε ημέρα 30 ημέρες το μήνα 365 μέρες το χρόνο – κακή συνήθεια – και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ θα τους διανεμηθούν τρόφιμα που φτάνουν δεν φτάνουν για μία εβδομάδα.

Σημειώνουμε δε ότι υπάρχει και ένα θολό σημείο σε όλη την διαχείριση του προηγούμενου ΤΕΒΑ, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει Ξανθιώτητικη  εταιρεία τροφίμων (την υπόθεση ερευνά η δικαιοσύνη) ότι στο προηγούμενο ΤΕΒΑ που όπως λένε οι καταγγελίες, δόθηκε επιλεκτικά σε εταιρεία της αρεσκείας της δημοτικής αρχής, ζημιώνοντας τους Ξανθιώτες κατά 600.000 ευρώ.

Άρα ποιος εγγυάται ότι αυτή την φορά θα γίνει χρηστή διαχείριση των 4 εκ. ευρώ που έδωσε στον δήμαρχο ο κ. Χατζηγάκης;

Ποιος εγγυάται ότι ολόκληρο το ποσόν των 4 εκατομμυρίων θα στηρίξει τους εξαθλιωμένους, ανέργους Ξανθιώτες  και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους;

Η δημοτική αρχή αποδεικνύει περίτρανα με την ανακοίνωση και τις ευχαριστίες στην κυβέρνηση ότι  «κείται» μακράν των Ξανθιωτών.

Διαβάστε τι αναφέρει η δημοτική αρχή στις ευχαριστίες της στον κ. Χατζηδάκη.

 

Ο Δήμος Ξάνθης με αίτημα που υπέβαλλε τον Μάρτιο του 2021,  εξασφάλισε τελικά στις 29 Ιουλίου 2021  την υπερδέσμευση – κατανομή επιπλέον πόρων ύψους 4.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ,  ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης με σχετική επιστολή που κοινοποιεί και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστεί θερμά τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για την ουσιαστική συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο Ξάνθης και τη θετική ανταπόκρισή του στο συγκεκριμένο αίτημα.

Η τεκμηρίωση του αιτήματος και η θετική τελικά έκβασή του,  βασίστηκε στους υψηλούς δείκτες   ανεργίας στην αγορά εργασίας, που καταγράφονται στην Π.Ε. Ξάνθης, οι οποίοι επιδεινώθηκαν, λόγω  της συνεχιζόμενης πανδημίας που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή μας.

Ο Δήμος Ξάνθης, και η Δημοτική Αρχή, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και  κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών εργάζεται με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα,  προκειμένου οι δράσεις και οι ενέργειές του να μπορούν να μεγιστοποιούν την ανταπόκριση στις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες κοινωνικές ανάγκες  και προσδοκίες των πολιτών.