«Come back» Φερντούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης

Οι Ξανθιώτες δεν μασουλάνε «κουτόχορτο» και ούτε είναι αθώος ο Φερντούν στην συνείδηση των Ξανθιωτών.

Μετά από δύο χρόνια περίπου απουσίας από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δημοτικού συμβούλου του Χ. Δημαρχόπουλου και νυν του δημάρχου Μ. Τσέπελη, ο Φερντούν επανέρχεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος και σε δηλώσεις του στα φιλικά μέσα ενημέρωσης του δημάρχου Μ. Τσέπελη, ανέφερε ότι θα είναι «ανεξάρτητος» αλλά θα στηρίζει την δημοτική αρχή ως … αντιδήμαρχος.

Η ομήγυρης προφανώς του κ. Φεντούν, τον οποίο ως φαίνεται αναμένουν μετά βαΐων και κλάδων στην διοίκηση του δήμου, λησμονεί προφανώς ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος δεν είναι αθώος για το σοβαρότατο αδίκημα της εξαγοράς των ψήφων, δηλαδή της άλωσης της συνείδησης των ψηφοφόρων αλλά λόγω δικονομικών «τερτιπιών» και μπόλικου χρήματος στους δικηγόρους, ήρθε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ο κ. Φερντούν για να μην ξεχνιόμαστε (σαφέστατα δεν είμαστε νομικοί) δεν είναι αθώος με δικαστική απόφαση, απλά, το αδίκημα του παραγράφηκε και άρα δεν δικάστηκε.

Αυτή η επισήμανση είναι για αυτούς που νομίζουν ότι οι Ξανθιώτες μασουλάνε κουτόχορτο.

Αφού δια της… παραγραφής η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο από τον Άρειο Πάγο, οι δικαστές του ΣτΕ έκαναν δεκτή την αίτηση και ακύρωσαν τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας και Θράκης!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα που είχε καταθέσει ο Χασάν Ογλού Φερτούν  δικαίωση και επαναφορά του στα καθήκοντά του με καθυστέρηση περίπου… 22 μηνών!!!

 

Σημειώνεται ότι για να φτάσει στην απόφαση αυτή το ΣτΕ, μεσολάβησε η απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την τελεσίδικη καταδίκη του Χασάν Ογλού Φερτούν από το Εφετείο Θράκης με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για εξαγορά εκλογέων, λόγω… παραγραφής της υπόθεσης.

 

Η «παραγραφή της συγκεκριμένης τελεσίδικης καταδίκης λοιπόν σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα στο χώρο της Δικαιοσύνης, επαναφέρει τον Χασάν Ογλού Φερτούν και πάλι στα Αυτοδιοικητικά πράγματα. και με… δικαστική βούλα!!!! Καθαρό, άσπιλο και… αμόλυντο!!!

 

Ο Χασάν Ογλού Φερτούν επανέρχεται κανονικά στα καθήκοντά του από 1/9/2021 αφού εκτίει ποινή αργίας 4 μηνών με άλλες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΗ