Ο πολιτισμός της Ξάνθης στο Προξενείο(;)  μέσω του κ. Μεκήρ Ογλού Σουά αντιδημάρχου;

Μάθαμε ότι ο κ. Σουά, αντιδήμαρχος πολιτισμού και λοιπών άλλων αρμοδιοτήτων, ήταν από τους πρώτους Ξανθιώτες – παραφυάδες της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας στην Θράκη – που επισκέφθηκε τον Τούρκο πρόξενο για να του ευχηθεί για το μπαϊράμι.

Τώρα τι σχέση έχει ο πολιτισμός της Ξάνθης με το Τουρκικό Προξενείο και τις ευλογίες του δημάρχου Μ. Τσέπελη που τον όρισε αντιδήμαρχο και  εκπρόσωπο του να επισκεφθεί τον πρόξενο εκ μέρους όλων των Ξανθιωτών;  σίγουρα θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει και να εξηγήσει στους Ξανθιώτες πολίτες που υπηρετεί,  Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, τι «νταλαβέρια» έχει ένας κατά τα άλλα μετριοπαθής θεσμικός συμπολίτης μας με το Τουρκικό Προξενείο.

Θεσμικά είναι βέβαιο ότι εκ μέρους όλων των Ελλήνων πολιτών, το ΥΠΕΞ έστειλε τις ευχές του στην πρεσβεία της Τουρκίας και άρα οι ευχές στον αντιπρόσωπο ενός ξένου κράτους και μάλιστα που επιβουλεύεται την ακεραιότητα της Ελλάδος, ως τι θα μπορούσε να εκληφθεί από την παρουσία του κ. Σουά στο Τουρκικό Προξενείο;

Ποια η σχέση ενός θεσμικού, με την ψήφο των Ξανθιωτών συμπολίτη μας με τον αντιπρόσωπο μιας εχθρικής χώρας που επιβουλεύεται την  Θράκη;

Ο κ. Σουά ως εκπρόσωπος όλων των Ξανθιωτών έχει την εξουσιοδότηση να βρίσκεται στο Τουρκικό Προξενείο;

Εξουσιοδοτήθηκε για αυτό;

Ο δήμαρχος της Ξάνθης Μ. Τσέπελης έδωσε την έγκριση στον αντιδήμαρχό του να αντιπροσωπεύσει τους Ξανθιώτες στον Τούρκο Πρόξενο;

Τελικό συμπέρασμα και μετά την συμπεριφορά του κ. Σουά που ως αντιδήμαρχος πληρώνεται από τους Ξανθιώτες.

Θεωρεί τόσο μ@κ@κ@ς και δεδομένους τους Ξανθιώτες που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα;

Αν ο κ. Σουά ήταν απλός πολίτης, θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στο Τουρκικό Προξενείο, να δώσει τα διαπιστευτήρια του και γενικώς να κάνει ότι θέλει.

Όμως σαν εκπρόσωπος των Ξανθιωτών κανένας δεν τον εξουσιοδότησε να εκπροσωπήσει τους Ξανθιώτες σε μία ξένη χώρα που στην τελική επιβουλεύεται την Θράκη.

Εκτός πια αν ο κ. Μπεκήρ Σουά, έκανε ιδιωτική επίσκεψη στον Τούρκο Πρόξενο, όπως κάνουν οι υπουργοί της Τουρκίας όταν έρχονται στην Θράκη ελέω «πολλής» δημοκρατίας που παρέχει η Ελλάδα οπότε «άφερημ».