Ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσο επικίνδυνη για την δημόσια υγεία μπορεί να είναι μία θεατρική παράσταση στον Ίασμο για μία “χούφτα” ανθρώπους που είναι όλοι και όλοι οι κάτοικοι, την στιγμή που λαθρομετανάστες γυρνάνε “σάλμα”  (ανεξέλεγκτα) σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, τα μπιτσ πάρτι όπως λένε τα μεγάλα κανάλια ενημέρωσης της χώρας σφίζουν από ζωή, ο συνωστισμός στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς είναι ανεξέλεγκτος, η πολιτεία έδειξε όλη της την αγριάδα, πρεμούρα και την ατεγκτο σύνη της (άτεγκτος) σε μία παράσταση στην ξεχασμένη από την Αθήνα εσχατιά της Ελλάδος.

8000 ευρώ πρόστιμο στον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου  λόγω συνωστισμού.

Αντιλαμβάνονται όλοι το μίσος του Δημάρχου  για τον πολιτισμό που δεν ελέγχει και ιδιαίτερα για τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου που μπαίνει στο “ρουθούνι” του ton  Ηλία Μπούκα, που πήρε το προσωπικό  μερίδιο του προστίμου ύψους 3000 ευρώ  από τα “επιφορτισμένα”  όργανα προστασίας της δημόσιας υγείας που είναι ηλίου φαεινότερο ότι συμβαδίζουν αγαστά πιασμένα χέρι χέρι με την εξουσία, για να προάγει τον πολιτισμό στον τόπο του στο ελάχιστο εναπομείναντα χριστιανικό πληθυσμό του χωριού.

Τελικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο ανθέλληνας δήμαρχος κατάφερε να εξοντώσει οικονομικά τον πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου, αφού δεν μπορούσε πολιτικά,  και να περάσει το δικό του  ή των εντολέων του ανατολικά του Έβρου.

Αυτή είναι η Ελληνική Πολιτεία. Μία πολιτεία που δίνει την εξουσία σε ανθέλληνες για να καταστρέψουν κάθε τι Ελληνικό και ωραίο όπως είναι ο πολιτισμός.

Τα περί εφαρμογής του νόμου για την προστασία της δημόσιας υγείας,  ο μέσος πολίτης που γνωρίζει το “ποιόν” της πολιτείας τα ακούει “βερεσέ”. 

Η εξουσία, αδιάφορο αν εξυπηρετεί τα συμφαίροντα των  ανθελλήνων, τσακίζει  τους ανυπάκουους πολίτες που δημιουργούν τον πολιτισμό κόντρα στα θέλω της εξουσίας και αν δεν μπορεί να κλείσει στην φυλακή, τους απείθαρχους πολίτες, τους εξοντώνει οικονομικά και ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Αυτή είναι η εξουσία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θράκη που το άνομο δέσιμο μεταξύ εκφραστών της εξουσίας, που έχουν όμως τον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή την διαφύλαξη της, είναι ακόμη πιο ισχυρή και ποιο ανελέητη για τους “”απείθαρχους” πολίτες, αδιάφορο αν εκφράζουν και στηρίζουν τον πολιτισμό.

Διαχρονικά ο πολιτισμός ενοχλεί την εξουσία.

Άλλωστε αν η εξουσία ήθελε να κάνει το κράτος της Ελλάδος ισχυρό, δεν χρειαζόταν ούτε πετρέλαια ούτε όπλα. Αρκεί να στηρίξει και να αναδείξει τον πολιτισμό.

Δυστυχώς όμως ο πολιτισμός δεν ελέγχεται από την εξουσία για αυτό και παραμένει θαμμένος στην ματωμένη, εγκαταλελειμμένη γη της Ελλάδος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Αυτά προηγήθηκαν πριν το εξοντωτικό πρόστιμο.

Νέα διαμάχη ξέσπασε στον Δήμο Ιάσμου με αφορμή το αίτημα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ και την παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Σχολείο για τις ανάγκες των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021» και «4η Γιορτή Τσίπουρου 2021».

Η αντιπολίτευση με αίτημα που κατέθεσε ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεχμέτ Μεχμέτ, ο οποίος και παρέπεμψε λόγω αναρμοδιότητας το θέμα στον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Ο τελευταίος μάλιστα εξαπέλυσε, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ευθεία επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» Καδή Ισμέτ κατηγορώντας τον για σύμπραξη με τη δημοτική παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

«Ο ανατραπείς δήμαρχος Ισμέτ, μαζί με το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ, συνυπέγραψαν μαζί με τον συνδυασμό του Αμούτζα, αίτημα επιχορήγησης 10.000 €, για τον σύλλογο του Μπούκα. Πριν την αναμέτρηση Οντέρ – Αμούτζα στον β’ γύρο των εκλογών, το επικίνδυνο μυαλό Τζανέρ πρότεινε ΣΥΜΠΡΑΞΗ στον Αμούτζα με την συγκατάθεση του Ισμέτ.  Ο Αμούτζας δεν πρόδωσε τους υποστηρικτές του και απέρριψε την πρόταση. Προδίδει την εμπιστοσύνη των 2432 ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία. Ο επί 13 χρόνια θυτεύων ανατραπείς δήμαρχος, αντί να αποχωρήσει ως βεζίρης, προτιμά να συνεχίσει ως ρεζίλης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν.

Αυτά είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

«Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου πρέπει υποχρεωτικά να ανασταλούν. Ενημέρωσα θεσμικά και εγγράφως και τον Σύλλογο και τις αρμόδιες Αρχές. Δηλώνω ότι η Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές για την πιστή τήρηση του νόμου», τόνισε ο Οντέρ Μουμίν ο οποίος χαρακτήρισε ως «μεγάλο ψέμα» αυτά που διαδίδονται ότι «θα ήθελα με οποιοδήποτε τρόπο να μπλοκάρω πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν τον θρησκευτικό χαρακτήρα της περιοχής».

Διαβάστε τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο θα αντιληφθούν ότι τα όργανα της πολιτείας οδηγήθηκαν σε αυτήν την πράξη με την πίεση του δημάρχου, άλλωστε στην ανακοίνωση του ήταν ξεκάθαρος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Ίασμος Ροδόπης), 5.000 ευρώ πρόστιμο στον πολιτιστικό  σύλλογο Ιάσμου και 3.000 ευρώ στον πρόεδρό του, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης, και συγκεκριμένα της θεατρικής παράστασης “Τρεις (λαλούν) κι ο κούκος” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Προφήτης Ηλίας 2021”.

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΩΡΦΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ