Εμβόλια – Εγκληματίες και μη

Δύο φίλοι συναντήθηκαν τυχαία στην πλατεία ηρώων. Είχαν καιρό να βρεθούν και αφού ειπώθηκαν τα πρώτα «τυπικά» περί της υγείας των οικογενειών τους η κουβέντα έφτασε και στο εμβόλιο.

Ο ένας ήταν εμβολιασμένος ο άλλος όχι, αλλά όση ώρα συνομιλούσαν οι δύο φίλοι από τα παλιά, ο ανεμβολίαστος, παρόλο που βρισκόμασταν σε ανοιχτό χώρο (στην πλατεία ηρώων) φορούσε την μάσκα κανονικότατα παρόλη την ζέστη.

Ρωτάει ο εμβολιασμένος. Έκανες το εμβόλιο;

-Όχι απαντά ο ανεμβολίαστος; Το προγραμματίζω για τον Οκτώβριο. Φέτος λόγω εργασίας δεν σκοπεύω να πάω διακοπές σε κάποιο νησί, να δω και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τα εμβόλια, ακούγονται τόσα.

-Είσαι εγκληματίας. Λέει ο εμβολιασμένος

-Τι λες ρε φίλε, απαντά ήρεμα ο ανεμβολίαστος – και γιατί είμαι εγκληματίας;

-Γιατί (με επιθετικό ύφος), δεν σέβεσαι τους συνανθρώπους μας και μπορεί να τους μεταδώσεις τον κωρωνοιό. Γιατί δεν το κάνεις; Ρωτά ο εμβολιασμένος.

-Γιατί δεν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς και τους επιστήμονες που ελέγχονται από τους πολιτικούς, κυρίως όμως το τελευταίο γεγονός της επιβολής του lockdown στην Μύκονο που ήταν εμβολιασμένοι στο νησί κοντά στο 80% και όσοι το επισκέφθηκαν είχαν υποχρεωτικά την «πράσινη» ταυτότητα. Παρόλα αυτά όμως, επιβλήθηκε το lockdown.

-Είσαι εγκληματίας και εσύ και όλοι οι ανεμβολίαστοι, λέει χωρίς να απαντήσει στο επιχείρημα του φίλου του.

Παρενέβην εκείνη την ώρα και είπα στον θυμωμένο εμβολιασμένο συμπολίτη μας. «Βλέπω ότι όση ώρα συνομιλείτε ο φίλος φοράει την μάσκα παρόλη την ζέστη. Εσείς που εμβολιασθήκατε δεν παίρνετε κανένα μέτρο προφύλαξης».

-Ακριβώς, λέει ο εμβολιασμένος. Για αυτό εμβολιάσθηκα για να είμαι ελεύθερος και να κάνω ότι θέλω.

-Τον κωρωνοιό, απότι λένε οι επιστήμονες,  τον μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;

-Ναι απαντά ο εμβολιασμένος. Τι θέλετε να πείτε.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, ποιος από τους δυο σας είναι αυτός που μπορεί να μεταδώσει το κακό;

-Εγώ, απαντά ο εμβολιασμένος, προς τιμήν του.

Α.Π.