Η μειονότητα της Ξάνθης χαλάει την «σούπα» της Άγκυρας και εκθέτει τα εδώ τσιράκια και τους πράκτορές της.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ;

Τους γύρισε την πλάτη η μειονότητα της Ξάνθης, αφού δεν συμμετείχε στην πορεία μίσους και διασπορά διχόνοιας στις δύο κοινότητες που ζουν αρμονικά στην πόλη της Ξάνθης Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, εξ αιτίας της απόφασης του Αρείου Πάγου που δεν αναγνώρισε την παράνομη «Τ»ΕΞ.

Όμως με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βενιαμίν Κόντε αναδεικνύει ακόμη ένα σοβαρότερο θέμα εκτός του γεγονότος ότι κάποιοι μέσα από τα μαύρα ταμεία του Προξενείου βγάζουν «μεροκάματο» για να πιέσουν και απειλήσουν τους Πομάκους να δηλώσουν Τούρκοι, βοηθώντας έτσι τα επεκτατικά σχέδια του δικτάτορα Ερντογάν.

Ο κ. Κόντε στην ανάρτηση του αναδεικνύει και το θέμα της συνειδήσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν, με το αζημίωτο, στην προσπάθεια αλλοίωσης της συνείδησης  των Πομάκων και αναρωτιέται πώς η Πομακική καταγωγή τους τους το επιτρέπει να το πράξουν.

 

Βενιαμίν Κόντε

10 Ιουλίου στις 1:28 μ.μ.  ·

Όλοι εσείς οι κατά κύριο λόγο Πομακοι που συμμετείχατε στην πορεία της ΠΑΡΆΝΟΜΗΣ ΤΕΞ και φωνάζετε ότι είσαστε Τούρκοι. Όλοι εσείς οι βουλευτές και δήμαρχοι από τα πομακοχωρια ΔΕΝ ντραπήκατε;

Δεν ντραπήκατε να ξεπουλήσετε την ταυτότητα σας για τα συμφέροντα της γείτονος;

Πως θα αντικρίσετε τους παππούδες και τους γονείς σας πως θα είστε με το κεφάλι ψηλά για να τους αντικρίσετε;

Τι θα τους πείτε;

Ότι είστε Τούρκοι και μητρική σας γλώσσα είναι τα τουρκικά; ή θα τους πείτε την αλήθεια ότι ξεπουλήσατε την ταυτότητα σας για συμφέροντα;

Όντας μέλος της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ μειονότητας νιώθω ντροπή και θλίψη για την εικόνα που αντίκρισα!

Αντίκρισα φανατισμένους νέους!

Αντίκρισα ανθρώπους που δεν ήξεραν τον λόγο που βρίσκονταν εκεί!

Θα κλείσω με το εξής και ο νοών νοείτο…

“Όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη, τουρκικά δεν ξέραμε, τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα”.