Άλλα περιμένουμε από τους Ιατρικούς συλλόγους

Η δημοσιοποίηση εκ νέου της θέσης των 5 Ιατρικών Συλλογών της ΠΑΜΘ περί άμεσης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, αναπαράγει τα κλισέ της κυβέρνησης, χωρίς να προσφέρει κάτι καινούργιο στον δημόσιο διάλογο – το ακριβώς αντίθετο. Οι υγειονομικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ ένα (δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με άλλες επαγγελματικές ομάδες) ποσοστό έχει νοσήσει ή δεν έχει εμβολιαστεί για συγκεκριμένους λόγους. Και πάντως, μέσα στον ζόφο που βίωσαν ιδίως αυτοί όλο το προηγούμενο διάστημα, ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει σοβαρά ότι, συντέλεσαν στην υπερμετάδοση ή στην διαιώνιση της πανδημίας. Κάθε άλλο.

Υπ’ αυτήν την έννοια, από έναν επιστημονικό φορέα, θα περιμέναμε αντί να προπαγανδίζει αμφιλεγόμενες κυβερνητικές επιλογές, να περιορίζεται στην παράθεση απολύτως τεκμηριωμένων επιστημονικών δεδομένων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με την χορήγηση φαρμάκων που παράγονται με εντελώς καινοφανείς μεθόδους και συστήνεται να χορηγηθούν στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού υγιών ανθρώπων (ακόμη και σε 12χρονα!) και σε συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που να πείθουν χωρίς αμφιβολίες το κοινωνικό σύνολο. Δεν έχουμε δει για παράδειγμα σε κανένα mainstream Μέσο μία έστω συζήτηση όπου να ακούγονται όλες οι απόψεις εγκεκριμένων ειδικών ένθεν κακείθεν και να απαντώνται τα πραγματικά, σοβαρά ερωτήματα που έχει ο κόσμος και όλοι της εξουσίας τα αντιπαρέρχονται.

Τα περί υποχρεωτικότητας, τα οποία από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι τις μέρες μας (βλ. απόφαση Συμβουλίου της Ευρώπης προ εξαμήνου) ας τα αφήσουν για τους Πρωτοσάλτες, τις Σίες, τους Παγωνοεξαδάκτυλους και λοιπούς εχθρούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του νομικού πολιτισμού της ανθρωπότητας. Αντί γι αυτό, εκείνο που θα είχε πραγματικά μεγάλη αξία για την περιοχή και όχι μόνο, θα ήταν η απαίτηση εκ μέρους των Συλλόγων για δημοσιοποίηση της πραγματικής εικόνας της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης από τα νοσοκομεία και τις εν γένει δομές της Περιφέρειας: τι ακριβώς έγινε στις ΜΕΘ (συγκεκριμένα νούμερα, όχι αοριστίες), τι έγινε στις κλινικές covid, με ποιο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έγινε η διαχείριση και πόσο «πετυχημένη» ήταν στην πραγματικότητα, γιατί δεν υπήρχαν – και εξακολουθούν να μην υπάρχουν- διαθέσιμα εγκεκριμένα φάρμακα που σώζουν ζωές ασθενών, γιατί ακόμη και τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που, ενώ έχουν απόλυτη ένδειξη, αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα κοκ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παράταξη Πολιτών

(Καραΐσκος Κώστας 6974810573)

Kομοτηνή 6-7-2021