Η υγεία των Ξανθιωτών στα χέρια πολιτικών

Ακούμε και διαβάζουμε πολλά για την μετατροπή του Νοσοκομείου της Ξάνθης σε Κ.Υ.

Αυτό είναι ένα καλό πολιτικό επιχείρημα στα χέρια της αντιπολίτευσης -ΣΥΡΙΖΑ – στην προσπάθειά του να ενισχύσει την πεποίθηση των Ξανθιωτών ότι η κεντρική κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για την υγεία των Ξανθιωτών και είναι πολλοί οι ΝΔημοκράτες της Ξάνθης που λένε ότι δεν θα ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν και θα είναι ΝΔ.

Αυτό σημαίνει κατά την ταπεινή μου άποψη ότι πάνε «καρφί» για λευκό.

Αρνητικό για το κυβερνών κόμμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που βολοδέρνει μεταξύ της κεντροαριστεράς και του νεοφιλελευθερισμού παρουσιάζοντας ένα πολιτικό «τουρλουμπούκι».

Πάμε όμως στο δια ταύτα και φυσικά την δημόσια δευτεροβάθμια υγεία στην Ξάνθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και πολλοί δυσαρεστημένοι ΝΔημοκράτες όσο και να μην θέλουν να ακούσουν το αντιπολιτευτικό λογύδριο του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια την καθημερινή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου της Ξάνθης, το οποίο δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του μέσου Ξανθιώτη.

Ο μέσος Ξανθιώτης πρέπει να ξέρει αν ο οξύς πόνος της σκωληκοειδίτιδας θα περάσει με μία απλή χειρουργική επέμβαση  ρουτίνας ή θα βρεθεί για αυτόν τον λόγο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ή της Καβάλας, με δεδομένο ότι το νοσοκομείο της Κομοτηνής με πλάγιο τρόπο ιδιωτικοποιείτε.

Ο Ξανθιώτης τελικά  ξέρει ότι το νοσοκομείο του θα παραμείνει νοσοκομείο ή θα μετατραπεί σε Κ.Υ;

Είναι σίγουρος ότι αν πάει στο νοσοκομείο της Ξάνθης θα βρει την γιατρειά του;

Όχι.

Η εδώ και δύο χρόνια πορεία του νοσοκομείου της Ξάνθης μετά και την ανάληψη της ηγεσίας του από την κυρία Ροφαέλα, στην Περιφέρεια του κ. Μέτιου, του δημάρχου της Ξάνθης και φυσικά την νέα φουρνιά των βουλευτών του νομού, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο και είναι βέβαιο ότι δεν φταίει μόνο ο κωρονοιός.

Βαριές οι ευθύνες ενημέρωσης των Ξανθιωτών για το μέλλον του νοσοκομείου της Ξάνθης από την διοικήτρια κυρία Ροφαέλα και φυσικά του κυβερνητικού βουλευτή Σπύρου Τσιλιγγίρη.

Επίσης βαριές είναι οι ευθύνες του Περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης και φυσικά του δημάρχου Μ. Τσέπελη οι οποίοι αντί να πιέζουν τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό που επισκέπτονται την Ξάνθη για το σημαντικότατο θέμα της υποβάθμισης του νοσοκομείου, απλά φωτογραφίζονται γεμάτοι ματαιοδοξία.

Κύριοι και κυρία, οι Ξανθιώτες πρέπει να γνωρίζουν υπεύθυνα αν θα έχουν δημόσιο δευτεροβάθμιας υγείας νοσοκομείο ή όχι.

Καλές οι φωτώ με τους υπουργούς, αναλάβετε όμως τις ευθύνες σας απέναντι στον Ξανθιώτικο λαό.

Τον αφήσατε σχεδόν 1,5 χρόνο στο σκοτάδι της ενημέρωσης λόγω κωρονοιού, μην το συνεχίζεται και με την μετατροπή ή όχι σε Κ.Υ.