Οι 5 κορυφαίοι λόγοι για να τρώτε σπόρους μαριχουάνας σε τακτική βάση

Οι σπόροι κάνναβης, προέρχονται από το δημοφιλές φυτό κάνναβης. Αυτοί οι καφέ σπόροι περιέχουν πολλές λιπαρές ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα όπως ωμέγα-6 και ωμέγα-3. Εκτός αυτού, έχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων πολλών ασθενειών. Ως αποτέλεσμα, βοηθούν στη βελτίωση της υγείας των αρθρώσεων, του δέρματος και της καρδιάς σας.

Παρακάτω αναφέρονται 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξετε τους σπόρους κάνναβης στην καθημερινή σας διατροφή.

1) Ευκολία στην πέψη
Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διατροφής, μια πρωτεΐνη που λαμβάνεται από φυτά και ειδικότερα η πρωτεΐνη κάνναβης είναι εύπεπτη για το σώμα σας. Πολλές ερευνητικές μελέτες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έτρωγαν ζωικές πρωτεΐνες είχαν χαμηλότερα ποσοστά θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που κατανάλωναν κρέας. Οι στατιστικές μας λένε ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικής πρωτεΐνης κατά 3% μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 10%. Οι σπόροι κάνναβης είναι μια ιδανική πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Ως εκ τούτου, οι αγρότες χρησιμοποιούν σπόρους κάνναβης για να θρέψουν τα ζώα τους. Αυτός είναι ο λόγος που η δημοτικότητα της πρωτεΐνης σε σκόνη αυξάνεται.

2) Καλό για απώλεια και αύξηση βάρους
Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα που περιέχει σπόρους κάνναβης, μπορεί να μειώσετε ή να αυξήσετε το βάρος σας. Βασικά, αυτοί οι σπόροι περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ομοίως, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το βάρος λόγω των ίδιων διατροφικών ωφελειών. Έτσι, εάν πρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε βάρος, αυτοί οι σπόροι είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

3) Ωμέγα λιπαρά οξέα
Εφόσον το σώμα μας δεν παράγει ωμέγα λιπαρά οξέα, πρέπει να τα πάρουμε από εξωτερικές πηγές. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η κάνναβη είναι η ιδανική πηγή άριστης ποιότητας ωμέγα λιπαρών οξέων. Με άλλα λόγια, είναι πολύ καλύτερα από τον λιναρόσπορο, τα καρύδια και τους σπόρους chia. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι μια ιδανική επιλογή εάν θέλετε να έχετε μια υγιή καρδιά και εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για την παραγωγή πρωτεϊνών. Οι σπόροι κάνναβης, θηλυκοί ή αυτόματοι, από την Enecta https://hempoilshop.gr/brand/enecta/ είναι πλούσιοι σε ωμέγα λιπαρά οξέα προσφέροντας ευεξία και αναζωογόνηση στην καθημερινότητά σας.

4) Καλό για την καρδιά σας
Οι σπόροι κάνναβης είναι καλοί για την υγεία της καρδιάς σας καθώς είναι πλούσιοι σε ωμέγα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ομαλοποίηση της αρτηριακής σας πίεσης. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για πολλές καρδιακές παθήσεις. Στους σπόρους κάνναβης, η αργινίνη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται και να χαλαρώνουν. Επομένως, μπορείτε να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση και να διατρέχετε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σύμφωνα με πολλές αναφορές, οι σπόροι κάνναβης ενισχύουν την ανάρρωση μετά από καρδιακή προσβολή.

5) Βοήθεια για την ευεξία ολόκληρου του σώματος
Εάν καταναλώνετε τακτικά σπόρους κάνναβης, μπορείτε να αποφύγετε πολλές ασθένειες και να διατηρείτε την υγεία σας σε πολύ καλά επίπεδα. Εκτός από αυτό, τα καρδιαγγειακά οφέλη μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο για πολλές ψυχολογικές καταστάσεις, άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ. Έτσι, αυτοί οι σπόροι είναι καλοί για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Εν ολίγοις, αυτοί είναι μόνο 5 από τους κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφική ρουτίνα τους σπόρους κάνναβης.