Η πολιτευτής της Ν.Δ. στην Ξάνθη κυρία Μαρίνα Παυλίδου με ανάρτηση της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook δέν κρύβει την ικανοποίηση της γιατί το όραμα του αειμνήστου πατέρα της Γ. Παυλίδη πήρε σάρκα και οστά με τις πρωτοβουλίες του Χ. Μέτιου και την φυσική παρούσία του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη.
Η Μ. Παυλίδου εξήρε τις προσπάθειες του περιφερειάρχη Χ. Μέτιου για το θετικό αποτέλεσμα και φυσικά για την σηματοδότηση της ανάπτυξης στον τόπο μας.
 
Χθες, 1-7-2021, ήταν μια ιστορική μέρα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αφού μετά και τις επίπονες προσπάθειες του Αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη και πατέρα μου, και τη συνέχιση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, πραγματοποιείται πλέον η έλευση του Φυσικού Αερίου με αυτήν να ξεκινάει από την Ξάνθη.
Σηματοδοτείται με αυτόν τον τρόπο η γεωπολιτικής και στρατηγικής σημασίας θέση του τόπου μας, αναδεικνύοντας τον ως κόμβο κάθε μορφής κι ιδίως, ενεργειακό.
Η έλευση του αγωγού και από τις πέντε πρωτεύουσες των Νομών, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή κι Αλεξανδρούπολη, όπως και τέλος από την Ορεστιάδα, ήταν προσωπική διεκδίκηση κι απαίτηση του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, η οποία αποτελεί βαθιά ηθική ικανοποίηση για τον τόπο και τιμή στην μνήμη του και στις διαρκείς προσπάθειες για την αναβάθμιση αυτού, όχι μόνον της Ξάνθης, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας.
Η περιφερειακή συνείδηση πήρε σάρκα κι οστά εχθές.
Ευχαριστώ τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για την απόδοση της ανάλογης τιμής στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη.