Ξάνθη: Η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν στηρίζει τη «Στήριξη»

 

Με κοινή ανακοίνωση τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ξάνθης από την μείζονα αντιπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγγενέ μέλος του ΔΣ, και ο Οδυσέας Βουρβουκέλης αντιπρόεδρος της κοινωνικής δομής «Στήριξη», καυτηριάζουν την συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης αλλά και την συμπεριφορά του ίδιου του Περιφερειάρχη ο οποίος με απόφασή του «αποψιλώνει» την εν λόγω κοινωνική δομή αφαιρώντας το όχημα που δώρισε στην δομή τρίτος.

Το εν λόγω όχημα με πρόταση του κ. Ευφραιμίδη ζητείται να «αποσπασθεί» στην Περιφέρεια επειδή – άκουσον, άκουσον η «Στήριξη», δεν έχει την δυνατότητα να συντηρήσει το εν λόγω όχημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να γίνει αντιληπτό ο Χ. Μέτιος, χαλάει χιλιάδες χιλιάδων ευρώ χρήματα των φορολογημένων πολιτών της ΑΜΘ, σε «κολλητά» ΜΜΕ, σε ειδικούς επί ειδικών συμβούλων, συμβούλους,  ενώ στην χρονική περίοδο που «μεσουρανούσε» ο covid, μοίραζε τα εκατομμύρια στα νοσοκομεία, στα Δελτία Τύπου του τουλάχιστον και δεν μπορούσε να πληρώσει έναν οδηγό και να βάλλει τις βενζίνες και την συντήρηση για να εξυπηρετήσει το εν λόγω όχημα τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Μετά φταίει η κακή αντιπολίτευση και οι κακοί δημοσιογράφοι που αναδεικνύουν την αδιαφορία της διοίκησης ακόμη και όταν πρόκειται για πραγματικά ευάλωτους συνανθρώπους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

Μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη δοκιμάσαμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της αστική εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Στήριξη» που λειτουργεί στη ΠΕ Ξάνθης, όταν λάβαμε τα θέματα ημερήσιας διάταξης της επικείμενης συνεδρίασης του οργάνου.

Ανάμεσα σε αυτά είδαμε και την πρόταση περί παραχώρησης του οχήματος που διαθέτει η «Στήριξη» στην Περιφέρεια λόγω αδυναμίας συντήρησής του!

Δεν ξέρουμε από που ορμώμενος ο εκτελών χρέη προέδρου (εις αντικατάσταση του Περιφερειάρχη, που προεδρεύει της εταιρίας) Νίκος Ευφραιμίδης προτείνει στο Σώμα να παραχωρήσουμε το όχημα στην Περιφέρεια, αλλά σε κάθε περίπτωση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Κυρίως, επειδή το όχημα αυτό παραχωρήθηκε στην εταιρία από την Εθνική Τράπεζα με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες της (επισκέψεις σε ωφελουμένους κα) και άρα θεωρούμε απαράδεκτο να συνηγορήσουμε στην «μεταβίβαση» της δωρεάς και άρα στην αποψίλωση της «Στήριξης».

Αντί αυτού, προτείνουμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης του οχήματος -στα οποία δυσκολεύεται, όντως, να ανταπεξέλθει η «Στήριξη»- και να προχωρήσει στην παραχώρηση ενός οδηγού (έστω και σε περιοδική βάση) προκειμένου το αυτοκίνητο να παραμείνει στην Δομή και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Θεωρούμε ότι η κοινωνική πολιτική ασκείται με πράξεις και όχι με λόγια. Ειδικά δε, στους καιρούς που διανύουμε, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι επιβεβλημένη ανάγκη και μας θλίβει το γεγονός ότι η Περιφέρεια όχι μόνο δεν ενισχύει τις κοινωνικές δομές, αλλά ενεργεί σε βάρος τους, αφαιρώντας τους πολύτιμα εργαλεία.