«Υλοποίηση υπόσχεσης από το 2018 και 2019 για την ίδρυση film office στην Δράμα»

Η παράταξη Τοψίδη στριμώχνει αντιπεριφερειάρχη τουρισμού

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι οι τοπικές διοικήσεις αν θέλουν να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν εκείνα τα θεσμικά πλαίσια σε όλους τους τομείς που δίνουν την δυνατότητα στις τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια και δήμους) όπως στην προκειμένη περίπτωση της Δράμας.

Η Δράμα η οποία έχει την σχετική εμπειρία με το φεστιβάλ κινηματογράφου ταινιών μικρού μήκους θα μπορούσε να ενισχυθεί αν ο δήμαρχος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού το ήθελαν με την δημιουργία του λεγόμενου film office που θα γινόταν η αιτία προσέλκυσης επισκεπτών και άρα μιας οικονομικής ανάτασης της περιοχής.

Αντί αυτού δυστυχώς βλέπουμε επί τρία χρόνια την Περιφέρεια να παρακολουθεί με αδράνεια το όλο θέμα και φυσικά να μην κινείται.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι πολίτες της Περιφέρειας όταν ψηφίζουν επιλέγουν νωθρούς και αδιάφορους πολιτικούς.

Σύμφωνα με την επερώτηση που καταθέτει η παράταξη Τοψίδη στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Τσώνης καλείται να απαντήσει για το τι ακριβώς έκανε όλον αυτόν τον χρόνο που έχει την ευθύνη τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για το καυτό ζήτημα του «κινηματογραφικού» τουρισμού με πρωταγωνίστρια την Δράμα που έχει την σχετική εμπειρία.

Ποιο συγκεκριμένα η παράταξη Τοψίδη επικαλείται την βούληση της περιφέρειας σε αυτό το σημείο αναφέροντας σχετικά:Αντίστοιχα και η δική μας περιφέρεια είχε λάβει γνώση της δυνατότητας ίδρυσης film office και των πλεονεκτημάτων που θα είχε αυτό. Μάλιστα το είχε ανακοινώσει από το 2018, με ενδεικτική τη δήλωση του τότε αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κου Κ Αντωνιάδη : …«Τέλος, ο Κ. Αντωνιάδης έδωσε και την είδηση στον “Χ”, ότι υπήρξε συνάντηση και με τον πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος

 ΕΚΟΜΕ (Εθνικού κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) Πάνο Κουάνη για την ίδρυση Film Office στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ., με έδρα την Δράμα που έχει παράδοση στον κινηματογράφο.»…

(πηγή internet site xronos.gr 27 Οκτ 2018

            Αντίστοιχα, τις εξελίξεις παρακολούθησε και ο νυν αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον τουρισμό κος Αθ. Τσώνης: …«Στην δημιουργία  Film Office με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να προβληθεί η περιοχή μας, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τον σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης πήρε μέρος στη συνάντηση των εκπροσώπων των Περιφερειών και Δήμων, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΚΟΜΕ, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου που υλοποιεί το ΕΚΟΜΕ για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας και τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης .»…

(πηγή internet site evros-news.gr 26 Οκτ 2019

            Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κος Τσώνης:

            Με δεδομένη και εκπεφρασμένη τη βούληση της Περιφέρειας Α.Μ-Θ να λειτουργήσει film office, ώστε να υπάρξουν οι ωφέλειες που αποκόμισε η Κεντρική Μακεδονία και επειδή έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 3 ετών από τις σχετικές υποσχέσεις στα ΜΜΕ, ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί ώστε να υλοποιηθεί το έργο και σε ποιο βαθμό ωρίμανσης βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο ζήτημα;

            Με ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένουμε τις απαντήσεις σας, ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου όπως ειπώθηκε πιο πάνω ‘’έχει και παράδοση στον κινηματογράφο’’ και της το υποσχεθήκατε το έτος 2019.