Μπλοκάρει το έργο του Μ. Τσέπελη η αντιπολίτευση;

Οι μισές αλήθειες από τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη.

Όπως διαβάζουμε σε φιλικό του έντυπο, ο δήμαρχος της Ξάνθης ζήτησε από τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Καλαφάτη να βοηθήσει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον δήμο του να πάνε τα έργα ένα βήμα παραπέρα λόγω της γραφειοκρατείας.

Ο δήμαρχος Ξάνθης κάνοντας αναφορά στον εκλογικό νόμο είπε ότι η αντιπολίτευση, εξ αιτίας της ισχνής του δύναμης στο δημοτικό συμβούλιο, του μπλοκάρει έργα που έχει προγραμματίσει αλλά αδυνατεί να προχωρήσει εξ αιτίας του βέτο της αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης.

Ποιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης ανέφερε στον κ. Καλαφάτη (σύμφωνα πάντοτε με το φιλικό του μέσον): Εκτός απ’ αυτά (Ο Μ. Τσέπελης) έθεσε και θέματα διοίκησης που προκύπτουν από τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. Ειδικότερα το γεγονός ότι έργα ζωτικής σημασίας που σχεδιάζει η δημοτική αρχή μπορούν να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν σημαντικά αν τα μπλοκάρουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ένα θέμα που ταλανίζει τον δήμο Ξάνθης με πρόσφατη περίπτωση την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή παιδικής χαράς στην Σταυρούπολη»

Κατά την ταπεινή μας άποψη ο κ. Μ. Τσέπελης, είπε ψέματα στον υπουργό. Ή καλλίτερα, είπε την μισή αλήθεια.

Ξέχασε να αναφέρει με λίγα λόγια ότι η αντιπολίτευση δεν είναι αντίθετη με την αγορά των οικοπέδων στην Σταυρούπολη για την δημιουργία πάρκινγκ ή παιδικής χαράς. Κάθε άλλο μάλιστα που η αντιπολίτευση του είπε προχώρα και το θέλουμε και εμείς αυτό το έργο. Αλλά το θέλουμε με διαφανείς διαδικασίες.

Με λίγα λόγια, να γίνει ένας διαγωνισμός και αυτός που θα προσφέρει την χαμηλότερη τιμή και το οικόπεδο του είναι έτσι όπως πρέπει η αντιπολίτευση του είπε και εμείς μαζί σου.

Άρα η αντιπολίτευση δεν μπλόκαρε κανένα έργο.

Απλά ζήτησε παραγωγή έργου με όρους διαφάνειας.

Τελικά για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο δήμαρχος της πόλης ουδεμία σχέση έχει με την διαφάνεια αλλά και με την αλήθεια .

Ή μάλλον καλλίτερα με την μισή αλήθεια.