Δυστυχώς αυτό είναι το πολιτικό σύστημα και έτσι λειτουργεί. Χαμένο μέσα σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις απλά εξακολουθεί και “στριμώχνει” τους πολίτες οι οποίοι με τους φόρους που πληρώνουν θέλουν το τραίνο να σφυρίζει από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αλεξανρούπολη.

Γιατί η απλή λογική λέει ότι όταν από τις Σέρρες ή την δράμα παίρνεις λεωφορείο έστω του ΟΣΕ δεν παίρνεις τραίνο. Το πολύ πολύ το λεωφορείο του ΟΣΕ να κορνάρει, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν σφυρίζει.

Τώρα μέσα στις ερωτήσεις της Ελληνικής Λύσεις και τις απαντήσεις του Αχιλλέα Καραμανλή υπουργό των μεταφορών που “βόσκει” ο Ξανθιώτης διευθύνων σύμβουλος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Φ. Τσαλίδης και τι ακριβώς κάνει για την Ξάνθη και την Θράκη γενικότερα που με την ψήφο του του επέτρεψε να αναρριχηθεί σε θέσεις “κλειδιά”,  και αντί για ευγνωμοσύνη, γυρνάει την πλάτη στους Θρακιώτες και ειδικότερα στους Ξανθιώτες, προφανώς είναι αλουνού παπά ευαγγέλια.

Πάντως εμείς επιμένουμε. Τα λεωφορεία του ΟΣΕ που οι υπουργοί και ο Τσαλίδης τα βαφτίζουν τραίνα δεν σφυρίζουν.

Απολαύστε την ερώτηση της Ελληνικής Λύσης και την απάντηση του υπουργού.

«Επανέναρξη δρομολογίων των τρένων της γραμμής [Θεσσαλονίκη –

Αλεξανδρούπολη]»

 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι ο σιδηρόδρομος είναι λειτουργικός στη Θράκη, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» δεν έχει ανακοινώσει, ακόμη, επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου, παρά μόνον στο τμήμα [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο]. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΣΕ δήλωσε ότι, αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική γραμμή, εντός των χρονικών δεσμεύσεών του, στα τμήματα [Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη] και [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο], που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Σερρών και στις Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου. Επιπρόσθετα, σε συγκεκριμένα τμήματα της ως άνω γραμμής, όπως [Σερρών – Λευκοθέας, Πολύσιτου – Αλεξανδρούπολης] και [Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου], καταγράφηκαν πάνω από δέκα σημεία που έχρηζαν επεμβάσεων, ώστε να μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία ξανά η γραμμή. Εντούτοις, από την 1η Απριλίου, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» επανέφερε σε κυκλοφορία μόνον τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1682 και 1683 στην γραμμή [Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο] και αντίστροφα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην επανέναρξη των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» για την σιδηροδρομική γραμμή [Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη], κατόπιν της ως άνω ανακοινωθείσας πλήρους αποκατάστασης, των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου, της συγκεκριμένης γραμμής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Απάντηση στην με αριθμό 6205/22.04.2021 ερώτηση με θέμα «Επανέναρξη δρομολογίων των τραίνων της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη».

Σχετ. : το με αρ. πρωτ. 108199/23.04.2021 έγγραφό σας

 

Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης, η οποία διαβιβάστηκε με το ως άνω σχετικό έγγραφο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1.      Η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου διακόπηκε την 12.01.2021 λόγω θεομηνίας, η οποία είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην σιδηροδρομική γραμμή.

2.      Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής, επανακυκλοφόρησαν από 01.04.2021 οι αμαξοστοιχίες 1682 και 1683 στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη -Ορμένιο.

3.      Με την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων του πρώτου lockdown, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 29.06.2020 αποκατέστησε την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης- Αλεξανδρούπολης, με τρένο μέχρι την Δράμα και λεωφορείο από την Δράμα έως την Αλεξανδρούπολη, λόγω της πολύ κακής κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα αυτό.

4.      Από τις 04.11.2020 που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown και μέχρι σήμερα, τα δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης έχουν ανασταλεί λόγω της απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό .

5.      Εξετάζεται η επαναφορά των δρομολογίων Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης με τραίνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Δράμα και λεωφορείο στο τμήμα Δράμα- Αλεξανδρούπολη από 15.05.2021.