Ελένη Χατζηγεωργίου. Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ: «Κύριε Καμαρίδη θεωρώ ότι εμπαίζουμε τους πολίτες»

Μπορεί πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΞ να γίνονται με κεντρική απόφαση δια ζώσης, η ανοιχτή επιστολή της κ. Χατζηγεωργίου αποτυπώνει τις λογικές της διοίκησης αναφορικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Η επιστολή μου στον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης για το σημερινό Συμβούλιο (8/6/2021) δια περιφοράς.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξάνθη 7/6/2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πρόεδρο ΔΣ

κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2021

Κύριε Πρόεδρε

Σας γνωρίζω ότι θα απέχω από την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ διαφωνώντας για την δια περιφοράς διαδικασία που επιλέξατε να γίνει και πάλι η Συνεδρίαση.

Θεωρώ ότι εμπαίζουμε τους εαυτούς μας και τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν αποδεχόμενοι τέτοιες διαδικασίες. Ήδη η Κυβέρνηση έχει άρει τα πλείστα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19, οι επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, καταστήματα κλπ λειτουργούν ελεύθερα πλέον, πάντα με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.  Πως λοιπόν δεν μπορεί να γίνει μια συνεδρίαση δια ζώσης σε μεγάλο χώρο, όπως π.χ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή κάπου αλλού όπου θα μπορούν να τηρηθούν οι δέουσες αποστάσεις; Κι αν αδυνατείτε να το κάνετε αυτό γιατί δεν γίνεται το συμβούλιο μέσω διαδικτύου;

Κύριε Πρόεδρε διερωτώμαι γιατί δεν θέλετε να γίνουν ανοικτά οι Συνεδριάσεις και να ακουστούν οι απόψεις του καθενός μας, αλλά και να μας δοθεί η δυνατότητα να παίρνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα τα θέματα, ιδιαίτερα στα σοβαρά θέματα όπου υπάρχει ένας περιρρέον σκοταδισμός, όπως η 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού όπου κονδύλια μηδενίζονται και εμφανίζονται νέα κονδύλια με αρκετές χιλιάδες ευρώ;

Κύριε Πρόεδρε θα έλθει η ώρα που ο καθείς θα κριθεί εκ των πράξεων του, με το να μας βάζετε στις αποφάσεις που παίρνονται σε όλα τα μέχρι τώρα συμβούλια ως απόντες και όχι απέχοντες από την διαδικασία δεν λύνεται οποιοδήποτε πρόβλημα αντίθετα το οξύνεται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνω και πάλι, ότι αρνούμαι να συμμετέχω, έστω και δια της απλής παρουσίας μου, έστω και με ηλεκτρονικό τρόπο, σε τακτικές  και διαδικασίες, οι οποίες υποβαθμίζουν τον θεσμικό μας ρόλο, ως εκπροσώπων των δημοτών, σεβόμενη τους πολίτες  και ως άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τιμά την υπογραφή του αρνούμαι να συμμετέχω στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8ης Ιουνίου 2021.

Παρακαλώ η επιστολή μου να επισυναφθεί στις αποφάσεις του ΔΣ της 8ης Ιουνίου 2021, με την οποία θα αιτιολογείται ο λόγος αποχής μου από τη συνεδρίαση και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις.

Ξάνθη 7 Ιουνίου 2021

Η υπογράφουσα

Ελένη Χατζηγεωργίου

Μέλος Δ.Σ