Αποχωρεί από τη JTI ο διευθυντής Πωλήσεων, Πάρις Ελευθεριάδης 

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2021 –

Καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα αναλαμβάνει ο Μηνάς Διακάκης, στη θέση του Πάρι Ελευθεριάδη ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από μια επιτυχημένη 23χρονη καριέρα στην JTI.

Ο Μηνάς Διακάκης, με πορεία 19 ετών στα FMCG και εμπειρία σε διαφορετικές αγορές στην περιοχή EMEA και Ασίας, εντάχθηκε στο δυναμικό της JTI τον Απρίλιο του 2020 ως Sales & Operations Manager για την Κύπρο και τη Μάλτα. Έχει διατελέσει στέλεχος σε κρίσιμους ρόλους στρατηγικής προϊόντων, μετασχηματισμού και επέκτασης επιχειρήσεων, διαχείρισης ομάδων και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες όπως η Procter & Gamble, η Sara Lee και η Unilever. Είναι κάτοχος πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων από το Deree College και MBA από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JTI κ. Victor Crespo ευχαριστεί για την προσφορά του τον Πάρι Ελευθεριάδη και συγχαίρει τον Μηνά Διακάκη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Πάρι για τη συμβολή του στην επιτυχία της JTI και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στην ζωή του. Παράλληλα θέλω να συγχαρώ τον Μηνά, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο».

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο.  Αποτελεί μια κορυφαία διεθνή εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.  Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του σήματος Winston, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel, εκτός ΗΠΑ.  Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται και τα Mevius και LD.  Η JTI είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ατμίσματος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2021 έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR της ΣΕΚΑΠ.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι και το 2020 ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, από τον Οκτώβριο του 2019 παράγει στην Ελλάδα το Winston για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς και για εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, καθώς και το Camel που προορίζεται για εξαγωγές στην Ε.Ε.