Η αύξηση στήθους και όλα όσα θέλεις να μάθεις για τη σύγχρονη διαδικασία της

 

Η προσθετική στήθους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερο τη σύγχρονη γυναίκα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όλες μας θέλουμε να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και με την εικόνα μας.

Πάμε να δούμε μερικές ερωτήσεις που θέτει μια μεγάλη κατηγορία γυναικών, για τη διαδικασία την πλαστικής χειρουργικής και για πολλά ακόμη!

 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αυξητική στήθους;

Η αύξηση στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση σε όλο τον κόσμο και κατά τη διαδικασία της πραγματοποιείται τοποθέτηση ενθεμάτων που έχει ως στόχο την βελτίωση συμμετρίας των μαστών αλλά και την αύξηση του όγκου και της πληρότητάς του.

Πότε πραγματοποιείται η προσθετική στήθους;

Για αρχή θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και για αισθητικούς λόγους, ώστε να δώσει ένα boost αυτοπεποίθησης στη γυναίκα και να την κάνει να νιώσει υπέροχα με τον εαυτό της.

Επίσης, μπορεί να πραγματοποιηθεί στις εξής περιπτώσεις:

  • Όταν το στήθος έχει χάσει το ομοιόμορφο σχήματα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή μετά την εγκυμοσύνη
  • Όταν υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ των δύο μαστών
  • Όταν υπάρχει περίπτωση μη σωστής ανάπτυξης του ενός από τους δύο μαστούς
  • Όταν υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά της γυναίκας για την εικόνα των μαστών της

 

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Μετά τη διαδικασία της προσθετικής στήθους, η ασθενής θα έχει γάζες στα σημεία των τομών, που θα αρχίσουν ωστόσο να επουλώνονται πολύ σύντομα. Αν χρησιμοποιηθούν σωληνάκια κατά τη διάρκεια της επέμβασης, θα απορροφηθούν μετά από 1-2 ημέρες. Κατά τις μέρες που θα ακολουθήσουν, θα χρειαστεί να φοράει ελαστικό στηθόδεσμο που θα της προτείνει ο γιατρός.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό οι περισσότερες γυναίκες επιστρέφουν στο σπίτι τους το ίδιο βράδυ. Ο γιατρός θα δώσει τις ανάλογες οδηγίες για παυσίπονα που ίσως χρειαστούν αλλά και για οποιαδήποτε απορία που μπορεί να έχει η ασθενής.