Χάνει και τους εκπαιδευτικούς ο Μ. Τσέπελης.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ;

Στην ανακοίνωση κόλαφος των εκπαιδευτικών της Ξάνθης, οι ίδιοι  καυτηριάζουν την δημοτική αρχή, οποία όπως όφειλε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπρεπε να διαβάσει το υπόμνημα της ΕΛΜΕ αναφορικά με την αντίθεση των εκπαιδευτικών να μετατραπεί το 1ο ΕΠΑΛ σε Πρότυπο χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα.

Αντίθετα η δημοτική αρχή, μεθοδεύοντας το  αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και χωρίς να ακουστεί η θέση των εκπαιδευτικών μέσω του υπομνήματος που υπέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο, πέρασε την απόφαση της μετατροπής του 1ου ΕΠΑΛ σε Πρότυπο, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο την διαχείριση τους 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα δαπανηθεί για αυτήν την μετατροπή.

Εύλογα θα αναρωτηθεί ο κάθε συνδημότης, από ποια δεξαμενή θα αντλήσει ψήφους ο Μ. Τσέπελης όταν απαξιώνει την μία μετά την άλλη τις κοινωνικές ομάδες της Ξάνθης μόνο και μόνο για να διαχειριστεί όσο πιο άνετα μπορεί των πακτωλό χρημάτων του δημοσίου και γενικά των πολιτών;

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί του1ου ΕΠΑΛ,  λαμβάνοντας υπόψη τον Εκπαιδευτικό Οδηγό, συνέταξαν υπόμνημα όπου συνεχίζουν να δηλώνουν την αντίθεσή τους στον ορισμό του σχολείου ως Πρότυπου. Το υπόμνημα, παρόλο που διαβιβάστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί υπόψη των Συμβούλων πριν την εισήγησή τους σχετικά με το χαρακτηρισμό του σχολείου, δεν διαβάστηκε στο Συμβούλιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτο να επιχειρούνται από οπουδήποτε τέτοιες δομικές αλλαγές χωρίς και τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων μερών, ούτε καν τη γνωμοδότησή τους.

 

Ομόφωνα, ως ΔΣ, στηρίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην απόφασή τους και θα σταθούμε στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν. Καλούμε την πολιτεία και τις/τους αιρετούς του Δήμου να σεβαστούν την απόφαση αυτή.