ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Ή ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ, ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν κάποιος ή κάποια από τους γιατρούς του νοσοκομείου προτίθεται να πολιτευτή ή απλά έχει την διάθεση εμμέσως πλην σαφώς να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης, όμως στην ανακοίνωση τους οι γιατροί του νοσοκομείου της Ξάνθης λένε αλήθειες που δυστυχώς τις βιώνει καθημερινά ο Ξανθιώτης όταν πάει να βρει την υγειά του σε ένα ακριβοπληρωμένο από τον ίδιο νοσοκομείο.

Επίσης δεν γνωρίζουμε αν οι «εκλεκτοί» των εκλεκτών, όπως ο Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι και οι βουλευτές κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Μάλιστα και οι τρείς βολευτές του νομού, σχετίζονται άμεσα με την υγεία.

Τι φταίει λοιπόν που εδώ και πολλά χρόνια το νοσοκομείο της Ξάνθης υποβαθμίζεται καθημερινά λόγω της ΥΠΟ στελέχωσης σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών;

Το «παραμύθι» των προηγούμενων που έλεγε ότι οι κακοί ευρωπαίοι δανειστές μας προέβλεπαν στα διάφορα μνημόνια, θαρρείς και τα υπέγραφαν οι πολίτες, που έλεγαν ότι δεν επιτρέπονταν προσλήψεις πάει ξέφτισε.

Μπορεί όλοι οι προηγούμενοι που έδεσαν πισθάγγονα τον λαό και ξεπούλησαν την περιουσία του, να φρόντισαν να εκτελέσουν την εντολή των διεθνών νταβατζίδων για την μη πρόσληψη γιατρών στα νοσοκομεία, αλλά φρόντισαν για την πάρτη τους να βολέψουν σε θέσεις του δημοσίου με πολύ καλύτερες αμοιβές όλο το «σόι» τους και φυσικά τις γκόμενες.

Σαφώς και οι πολίτες δεν είναι «σόι» τους για να προσλάβουν γιατρούς με κρίσιμες ειδικότητες στα νοσοκομεία για να βρούνε την υγειά τους.

Να θυμίσουμε ότι στην επιστολή της διοικήτριας του νοσοκομείου της Ξάνθης, πριν από καιρό προς τον κ. Κικίλια, όταν βγήκε η προκήρυξη για την στελέχωση με 11 γιατρούς το νοσοκομείο,  η διοικήτρια ευχαρίστησε τον υπουργό σε μία παλαιοκομματική λογική για την έγκριση, πλην όμως ο μαγικός αριθμός 11 των προς πρόσληψη γιατρών, έμεινε στα χαρτιά για τον απλούστατο λόγο, όπως άλλωστε και μείς επανειλημμένα έχουμε εστιάσει στα άρθρα μας, για να έρθουν γιατροί με κρίσιμες ειδικότητες στην Ξάνθη θα πρέπει να τους δοθούν κίνητρα και ρωτούσαμε τότε την διοίκηση του νοσοκομείου και τον επικεφαλής υπουργό γιατί κάποιος εξειδικευμένος επιστήμονας να αφήσει την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα για να έρθει στην εσχατιά της Ελλάδος με 3 και 60 το μήνα;

Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το ανεκδιήγητο «νοσοκομείο» που ήθελε να στήσει ο Τσέπελης στο κλειστό Αμοιρίδιο «για ώρα ανάγκης» όπως χαρακτηρίστηκα ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης που τον λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ η εκείνο το μηχάνημα – οξυγόνο που χάρης στο δήμαρχο,  χάρισε το DEP και που φυσικά δεν λειτούργησε ποτέ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις ψήφους που του έδωσαν οι «δικοί» του άνθρωποι κατά προξενείο μεριά;

Δυστυχώς το ρεζουμέ όλης της ιστορίας είναι ότι οι Ξανθιώτες δεν μπορούν να βρουν την υγειά τους σε ένα καλο βαμμένο νοσοκομείο.

Ή εξοπλισμένο με ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό που δίνεται από την μεριά της Περιφέρειας, τουλάχιστον στα Δελτία τύπου, αν δεν υπάρχουν οι ανάλογοι επιστήμονες για να «γιάνουν» τους Ξανθιώτες.

Δυστυχώς για την τοπική κοινωνία τα ντουβάρια των νοσοκομείων μπορεί να μην μπορούν να δώσουν την υγεία στους Ξανθιώτες αλλά οι Ξανθιώτες συνεχίζουν ψηφίζουν αβέρτα πολιτικά ντουβάρια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

info@xanthitimes.gr