ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΙΧΜΕΣ Κ. ΑΜΟΥΝΤΖΑ ΓΙΑ ΟΝΤΕΡ
Το ποιόν του ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, το έδειξε με πράξεις του στο παρελθών και όχι μόνο με το ανθελληνικό του παραλήρημα στην Προύσα αλλά και με παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών του δήμου του και άρα δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κ. Αμούντζα.
Άλλωστε ο χριστιανικός πληθυσμός του δήμου Ιάσμου, με αποφάσεις “πουλημένων” πολιτικών των Αθηνών και των τοπικών παραγόντων στο παρελθών οι οποίοι  μοίρασαν τους δήμους της Θράκης  με βάση τις εκλογικές τους ανάγκες και την σύμφωνη γνώμη του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, έδωσαν σήμερα το δικαίωμα στον κάθε δικατορίσκο τύπου Οντερ να κάνει ότι ακριβώς θέλει σύμφωνα με την δική του ακραία  αντίληψη.
Ένα υποχθόνιο σχέδιο, με βάση την εξόντωση  θεσμών και συλλόγων στον Ίασμο, έχει να κάνει  με την φίμωση των φωνών που απλά δεν συμφωνούν μαζί του.
Δυστυχώς για τους κατοίκους του δήμου Ιάσμου, η Ελληνική Πολιτεία και δικαιοσύνη κωφεύει και επιτρέπει την ύπαρξη αυτών των ακραίων συμπεριφορών προς τους πολίτες από αυτοδιοικητικούς οι οποίοι έχουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους εδραίωση με την μέθοδο της εξόντωσης του πολιτικού τους αντιπάλου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζουμε μετά από όλα αυτά, ο δήμαρχος να μην πάρει σβάρνα σχολεία, μητροπόλεις και θεσμούς της χριστιανοσύνης για να αποδείξει ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτε και με κανέναν.
Άλλωστε το θέατρο είναι μέσα στα πολιτικά προτερήματα πολιτικών αυτού του είδους.
Διαβάστε λοιπόν τι λέει ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κ. Αμούντζας.
* Στενός συνεργάτης του Οντερ ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του, αφήνοντας αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες συνεργατών του.
* Άλλος στενός συνεργάτης του Οντερ, εκ των Αντιδημάρχων του και από τους πρώτους σε ψήφους, ανεξαρτητοποιείται με σκληρές αιχμές για αυταρχικές συμπεριφορές του Δημάρχου και αναξιοπιστία.
* Άλλος ένας στενός συνεργάτης του αποχωρεί και τον κατηγορεί ότι υπόγεια και με προτάσεις με οικονομικά ανταλλάγματα και θέσεις ευθύνης προσπαθεί να «εξαγοράσει» την αντιπολίτευση.
* Ο ίδιος ο Οντερ μας πληροφορεί ότι πουλήθηκαν συνδυασμοί και ταυτότητες στο παρελθόν από άλλους υποψήφιους δημάρχους, μάλλον υπονοώντας ότι αφού το έκαναν τρίτοι «γιατί να μην το κάνω εγώ»…
Kαι ενώ όλα τα παραπάνω καταπληκτικά συμβαίνουν στον Δήμο Ιάσμου, ο Οντέρ θυμήθηκε και πάλι το μεγάλο του απωθημένο που λέγεται «Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου». Έτσι στα πλαίσια της μισαλλοδοξίας του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε να στέλνει επιστολές, να αλλάζει κλειδαριές στα γραφεία του συλλόγου. Δεν έχει καταλάβει ότι ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι του, ούτε η περιουσία του Δήμου υπάρχει για να υπηρετεί τις πολιτικές φιλοδοξίες ή και την τσέπη του…
Για την παραχώρηση του παλιού κοινοτικού καταστήματος Ιάσμου στον Πολιτιστικό Σύλλογο υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τις εκτελεί με βάση το άρθρο 58 του Ν.3852/2010. Αλλιώς διαπράττει σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος… Όσο για το Μουσείο, αυτό χτίστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια σε ακίνητο του Πολιτιστικού Συλλόγου, προκειμένου να στεγάσει και να αναδείξει την μουσειακής ανεκτίμητης αξίας περιουσία του Συλλόγου! Κι από τότε που χτίστηκε, λειτουργεί με την ευθύνη του Συλλόγου και την εθελοντική συνεισφορά των μελών του. Από ποιο Μουσείο ζητά συνεπώς ο Οντέρ να φύγει ο Σύλλογος; Από το χωράφι του πατέρα του; Η διαχείριση της περιουσίας των Δήμων, κινητή κι ακίνητη, περνά μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό το ξέρει ο Οντέρ. Και ως δήμαρχος και ως δικηγόρος. Παράνομη συνεπώς δεν είναι η στάση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου αλλά του Οντέρ που έχει τη λασπολογία ως δεύτερη φύση του.
Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν τον είδαμε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο να επισκέπτεται τα σχολεία του Δήμου μας, να ανταλλάσσει απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και να παίζει μπάσκετ με τους μαθητές. Θα πρέπει όμως να του θυμίσει κάποιος ότι κάποια Δημοτική Αρχή οραματίστηκε να σχεδιάσει και να φτιάξει αυτά τα σχολεία, αυτό το μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανακαίνισε το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Ιάσμου! Δε χρειάζεται να του το πούμε εμείς καθώς όλοι οι δημότες μας γνωρίζουν.
Επιπλέον ο κατά τα άλλα λαλίστατος με τα λεφτά του Δήμου Οντέρ, ας απαντήσει δημόσια και σε ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει και αφορά έμμεσα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το Νοέμβριο του 2019 με εντολή του έφυγαν οι λυόμενες αίθουσες από το Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια που είχε ως έξωση των Τμημάτων ζωγραφικής και χειροτεχνίας του συλλόγου από αυτές και την καταστροφή όλων των αντικειμένων που ήταν ιδιοκτησίας του συλλόγου. Κι ενώ υπόσχονταν ο Δήμαρχος ότι αυτά θα ξανατοποθετηθούν για τις ανάγκες των τμημάτων του Συλλόγου κλπ, την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για την τύχη αυτών των λυόμενων αιθουσών: Η πρώτη φήμη θέλει τον Οντέρ να πούλησε τις αίθουσες σε επιχειρηματία και να εισέπραξε ο ίδιος το τίμημα της πώλησης, αφού, αυτός «είναι δήμαρχος» κι «ότι θέλει κάνει». Η δεύτερη φήμη θέλει να παραχωρήθηκαν σε Πολιτιστικό Σύλλογο της Ξάνθης, πλην όμως δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες του Δημάρχου οι παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων και, σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε να ενεργήσει νόμιμα θα έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα ακολουθούσε το «είμαι δήμαρχος ότι θέλω κάνω». Η τρίτη φήμη αφορά ένα συνδυασμό των παραπάνω δύο στα πλαίσια του «είμαι δήμαρχος ότι θέλω κάνω» και η τέταρτη φήμη ότι πήγε να πουλήσει τις αίθουσες αυτές, αλλά επειδή έγινε αντιληπτός εν μία νυκτί ακυρώθηκε η πώληση! «Στο κάτω κάτω είμαι δήμαρχος αν θέλω ακυρώνω και την πώληση»… Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κου Οντέρ για να μάθουμε την τύχη των λυόμενων αυτών αιθουσών, να μάθουμε ποια φήμη είναι αληθινή, να μάθουμε ποιος ωφελήθηκε και ποιος ζημιώθηκε από τις αυθαίρετες ενέργειες του Δημάρχου.
Τέλος, είμαστε σύμφωνοι με το τελευταίο του κάλεσμα προς όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου (Ζητώ να προκαλέσετε Γενική Συνέλευση και εκλογές). Ας το κάνει λοιπόν αφού είναι Δήμαρχος και μπορεί.
Να μη γίνει όμως όπως η γέφυρα του Κομψάτου , τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου, η νέα Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και το πρώτο πανελληνίως δημοψήφισμα το οποίο θα έκανε. Ούτε όμως και σαν τις γελοίες δηλώσεις του στα διεθνή φόρουμ όπου αναφερόταν σε μητέρες πατρίδες και εχθρούς οι οποίοι βρίσκονται ‘απέναντι’!!
Ευχόμαστε και πάλι να δικαιωθεί πανηγυρικά!!!
Με τιμή
Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου Ιάσμου
Κυριάκος Αμούτζας