ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
Με ανακοίνωση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ρωτά την δημοτική αρχή αν μίλησε με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και γενικότερα την Ξανθιώτικη κοινωνία πριν συνεδριάσει έκτακτα για την ίδρυση πρότυπου ΕΠΑΛ Ξάνθης.
Έκτακτη και κατεπείγουσα σήμερα συνεδρίαση “δια αλληλογραφίας” του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την ίδρυση ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ, στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ.
Άγνωστο παραμένει εάν διαλέχτηκε η δημοτική αρχή με τον Σύλλογο Γονέων, με τον Σύλλογο Διδασκόντων και με τον Δντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης.
Φρόνιμο θα ήταν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να γνωρίζουν τις όποιες απόψεις των παραπάνω και να τις έχουμε γραπτώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν την απόφασή μας, να γνωμοδοτήσουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Άγνωστο παραμένει επίσης αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις κάλυψης των κριτηρίων
επιλογής του συγκεκριμένου σχολείου.
ΝΑΙ, είμαι θετικός επί της αρχής ίδρυσης ενός νέου, ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΠΑΛ στον Δήμο μας και έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν πρώτα, όλα τα παραπάνω.
Τελικώς η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.
Αλήθεια εκεί στο Δήμο… πιστεύετε ότι για τόσο σοβαρά θέματα, μπορείτε να αγνοείτε την κοινωνία;;;
Δεν την σέβεστε;;;
Αλήθεια εκεί στο Δήμο… πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε “δια αλληλογραφίας” με το αιτιολογικό πως κρίνεται επείγον το ζήτημα, λόγω προθεσμιών;;;
Αλήθεια εκεί στο Δήμο… πιστεύετε ότι με μια εισήγηση για ακόμη μία φορά ελλιπέστατη, για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που απαιτεί συζήτηση και έκφραση όλων των απόψεων, μπορείτε να κρίνετε ένα ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών;;;
Τα δείγματα υπάρχουν, τί άλλο περιμένετε;
Να δείτε αν μπορεί να γίνει το κακό χειρότερο;