Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαΐου το μεσημέρι (12.00) διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης υπέρ των Παλαιστινίων. Μέχρι εδώ δεν ξαφνιάζεται κανείς. Από ποιο σημείο και μετά αρχίζουν τα «ξαφνιάσματα»; Από εκεί που η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «καπελώνεται» και παρουσιάζεται ως εκδήλωση της «τουρκικής μειονότητας».

Στη διαμαρτυρία πρώτος και καλύτερος, όπως αναμενόταν, ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ενώ συμμετείχε, στην πρώτη γραμμή, ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε.

Η συμμετοχή του ψευδομουφτή «μπροστάρη» στη φιλοπαλαιστινιακή διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ξάνθη είναι τουλάχιστον προβληματική και σίγουρα προβοκατόρικη.

Ο ψεδομουφτής έκανε και ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρεται σε διαμαρτυρία της «τουρκικής μειονότητας» υπέρ των Παλαιστινίων:

«Η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Ξάνθης διαμαρτυρήθηκε για την ισραηλινή γενοκτονία και σφαγή στην Παλαιστίνη.

»Ελευθερία στην Παλαιστίνη… Ευχαριστούμε τα αδέρφια μας από Ξάνθη και Κομοτηνή».

Διαπίστωση επώδυνη και λυπηρή, η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καπελώθηκε από τα φερέφωνα της Άγκυρας, τους κήρυκες του τουρκικού εθνικισμού και ισλαμοφασισμού.

Δεν το λες και «αριστερό» να διαδηλώνεις παρέα με Γκρίζους Λύκους και εθνοϊσλαμιστές.

Σίγουρα συνέβη εν αγνοία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζεϊμπέκ, ένας υποτίθεται αριστερός βουλευτής, εκθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προφανώς κάθε δημοκρατικός πατριώτης ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ιδιαίτερα η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του που προέρχονται από το παπανδρεϊκό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται οργή και αποτροπιασμό με αυτό το «καπέλωμα».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποθέτουμε ότι αισθάνεται επίσης οργή με αυτή την κατάσταση, που δίνει το δικαίωμα στους πολιτικούς της αντιπάλους να επαναλάβουν και με φωτογραφικά ντοκουμέντα τις γνωστές κατηγορίες περί «προδοτικής» και «εθνομηδενιστικής» Αριστεράς και βεβαίως όχι επειδή έγινε μία εκδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους αλλά επειδή αυτή «καπελώθηκε» από τον ψευδομουφτή και τους εγκάθετους της Άγκυρας.

Να σημειωθεί ότι το πανό του “ψευδομουφτή” έκανε επίθεση γραμμένη στα τουρκικά στο Ισραήλ.

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι το μπλοκ διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν διαφορετικό από εκείνο των εγκάθετων της Άγκυρας και του ψευδομουφτή.

Όπως όμως θα παρατηρήσετε στη δεύτερη φωτογραφία, διαδηλωτές με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκονται κάτω από το πανό των «τουρκοφρόνων» και του ψευδομουφτή που επιτίθεται στο Ισραήλ.

Σε επόμενη φωτογραφία, το πανό των οπαδών του ψευδομουφτή, που επιτίθεται στο Ισραήλ στα τούρκικα, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πανό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ορισμένοι. Μετέτρεψαν πολύ άνετα, δίχως να τους εμποδίσει κανένας, μία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερντογανικό ισλαμοφασιστικό πανηγύρι.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα τολμούσαν, θα είχαν εκπαραθυρωθεί από το τρένο και από τη χώρα…

Τέλος, επειδή το είδαμε, δεν μας ξέφυγε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Ζεϊμπέκ, στάθηκε και δίπλα στον ψευδομουφτή, πίσω από το πανό του ψευδομουφτή.

Η φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑίου Ζεϊμπέκ δίπλα στον ψευδομουφτή καταλύει και το «επιχείρημα» ότι το κάλεσμα ήταν «ανοιχτό». Ούτε τα προσχήματα…

ΠΗΓΗ:ΜΑΧΗΤΗΣ