Δυο γάιδαροι μάλωναν  σε ξένο αχυρώνα

ΣΟΛΩΜΟΝΤΙΟΣ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ  ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ

Ο λόγος φυσικά για την μη επιστρεπτέα στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Η ιστορία της μη επιστρεπτέας χορήγησης από την ΑΜΘ μου θυμίζει την παροιμία των δύο γαϊδάρων που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ώσπου όπως λέει το «μασάλι», ήρθε το αφεντικό του αχυρώνα και πέταξε τους δύο γαϊδάρους έξω από τον αχυρώνα όπου βέβαια ήταν αναγκασμένοι να κρυώσουν, να μείνουν νηστικοί και πάει λέγοντας.

Κάτι τέτοιο έγινε και στην περιφέρεια ΑΜΘ όπου ο Μέτιος και ο Τοψίδης μάλωναν πάνω στα χρήματα των επιχειρήσεων.

Χρήματα που λόγω του covid τα έδωσε η Ε.Ε. μέσω του Υπουργείου και του ΕΣΠΑ για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της ΑΜΘ.

Έλα που όμως το πολιτικό βάσανο ήταν πιο μεγάλο από τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Έτσι άρχισε ο καυγάς με τον Μέτιο και τον Τοψίδη, είπαμε εδώ τα λέμε όλα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ΔΕΣΜ-ΟΣ να μην μπορεί να αξιολογήσει το οικονομικό βάσανο των επιχειρήσεων, αυτές με την σειρά τους να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τόσο μεγάλη ανάγκη είχαν ώσπου πιά ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός ανάπτυξης, αναγκάστηκε να δώσει την Σολομώντεια λύση που έδωσε.

Με λίγα λόγια είπε στον Μέτιο που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των κονδυλίων ότι δεν είναι σε θέση λόγω μειωμένης αντίληψης της σκληρής πραγματικότητας, να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Μεταξύ μας, μπορεί ο Χ. Τοψίδης, για τους δικούς του λόγους να έβαζε τα όποια προσκόμματα στην διανομή των χρημάτων, αλλά αυτός που αποφασίζει πολιτικά είναι ο Χ. Μέτιος.

Και ο Χ. Μέτιος φάνηκε ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Εν ολίγης ο Χ. Μέτιος έπρεπε να παραγκωνίσει τις όποιες πολιτικές διαφορές είχε με τον Χ. Τοψίδη και σαν ηγέτης που είναι, έπρεπε να βάλλει πιο μπροστά το συμφέρων των πολιτών, παρά το όποιο πολιτικό του κόστος αν διαχειριζόταν από κοινού τα χρήματα των επιχειρήσεων με τα επιμελητήρια.

Αντί αυτού είδαμε τον Χ. Μέτιο πεισματικά, να μπήγει ποιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο των επιχειρήσεων.

Ώσπου ο Άδωνης Γεωργιάδης πήρε από το χέρι του και την πίτα και το μαχαίρι.

Άλλωστε όλος ο καυγάς, όπως λέει ο σοφός λαός, γίνεται για το «πάπλωμα».

Σίγουρα αυτά δεν είναι ηγετικά προσόντα, αλλά προσόντα ενός ανθρώπου που βάζει σε προτεραιότητα το πολιτικό του … μέλλων και σαφώς άλλη λέξη ταιριάζει, αλλά λόγω της λογοκρισίας δεν την βάζουμε αλλά γίνεται αντιληπτή από όλους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ