Τελικά, βάλαμε τον Άδωνη στα «χωράφια» μας και ησυχάσαμε

Αν αυτό δεν είναι κακή παροχή πολιτικής υπηρεσίας προς τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ τότε τι είναι;

Σαφώς και δεν βαρύνετε μόνο ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος και θα πρέπει να μην πάρει μόνος του το φορτίο όλο της μη καταβολής της μη επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της ΔΕΣΜΟ-ΟΣ ΑΜΘ αλλά και οι υπόλοιποι φορείς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προκάλεσαν την παρέμβαση της Αθήνας σε ένα καθαρά τοπικό θέμα.

Ένα θέμα που καίει στην κυριολεξία τις επιχειρήσεις οι οποίες περιμένουν σαν «μάνα» εξ ουρανού το βοήθημα που είναι χρήματα της Ε.Ε.

Μάλιστα διαβάσαμε στην ανακοίνωση του περιφερειάρχη ότι μετά την παρέμβαση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη η επιχειρήσεις θα πληρωθούν άμεσα.

Του πόσο άμεσα μπορούν να πληρωθούν αρκεί να ξαναθυμηθούμε τις δεσμεύσεις του Άδωνη Γεωργιάδη προς τα επιμελητήρια εδώ περίπου και ένα χρόνο και φυσικά του θέματος της επιδότησης του 12%.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσο άμεσα θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις της ΑΜΘ όμως το θέμα που προέκυψε από όλον αυτόν τον «καυγά» για το ποιος θα διαχειριστεί το κονδύλι των 25 με 30 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρη την περιφέρεια, είναι ξεκάθαρα πολιτικό.

Με λίγα λόγια φάνηκε ξεκάθαρα ότι το πολιτικό και θεσμικό προσωπικό της ΑΜΘ είναι κατώτερο των περιστάσεων και σίγουρα το ενδιαφέρων του για τον πολίτη της ΑΜΘ είναι μάλλον σε δεύτερη μοίρα από ότι πρέπει να είναι.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι επιφορτισμένοι άνθρωποι που με την ψήφο των πολιτών και των επαγγελματιών κάτι δεν κάνουν καλά με αποτέλεσμα να την πληρώνει το σύνηθες υποζύγιο, δηλαδή ο πολίτης και ο επαγγελματίας.

Τελικά μήπως στην επόμενη επιλογή – εκλογές – να είναι ποιο προσεκτικοί οι πολίτες της ΑΜΘ για το ποιος θα αποφασίζει για αυτόν και με ποια κριτήρια;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ