Σύσταση αναπτυξιακής στον δήμο Ξάνθης. Και νέο πεδίο  διασπάθισης πόρων;

ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΕΜΠΡΟΣ ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης χαρακτήρισε ευέλικτο αναπτυξιακό εργαλείο την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού πού ψηφίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο εσωτερικών.

Το παραπάνω «εργαλείο» σύμφωνα με τον δήμαρχο θα λύσει τα χέρια του δημάρχου αφού οι πολύ σοβαρές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την οικονομική επιτροπή όπου εκεί σύμφωνα με τον νόμο της απλής αναλογικής που ψήφισε ο πρώην ΥΠΕΣ κ. Θεοδωρικάκου την πλειοψηφία έχει ο δήμαρχος της μειοψηφίας αφού ο Μ. Τσέπελης διοικεί ούτε με το 1/3 της αποδοχής του Ξανθιώτικου λαού τον δήμο.

Σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του Μ. Τσέπελη οσωνούπω ξεκινά και η ίδρυση του απαραίτητου οργανισμού ο οποίος και θα διαχειρίζεται προγράμματα, αγοραπωλησίες και παρόμοιου τύπου δράσεις όπου βέβαια δεν θα μπλοκάρονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Με λίγα λόγια ο δήμαρχος μας λέει ότι εκεί που οργανισμοί του δήμου και έδιναν απευθείας αναθέσεις και όλα έβγαιναν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ υποχρεωτικά τώρα αυτός ο «ανεξάρτητος» οργανισμός που θα «στήσει» ο δήμαρχος με τις ευλογίες του νέου νόμου όπου στην ουσία καταργείται το δημοτικό συμβούλιο, σε ποιόν θα δίνει λογαριασμό;

Ο δήμος Ξάνθης είναι «καμένος» από αναπτυξιακές, από δημοτικές εταιρείες κοινού σκοπού και άλλων παρόμοιων οργανισμών όπου κάποιοι πήγαν φυλακή και κάποιοι την γλύτωσαν στο «φτερό» ή ακόμη και σήμερα προσπαθούν να την «γλυτώσουν».

Με λίγα λόγια εδώ και δύο χρόνια ο δήμαρχος δεν έβαλε πενιά για την ανάπτυξη του δήμου και θα βάλλει τώρα με τον νέο αναπτυξιακό οργανισμό.