Το 2° ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ, με την ιδιότητα του ως «Σχολείο Πρέσβης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και στο πλαίσιο των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσκάλεσε τον υπεύθυνο ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ξάνθης, Ιωάννη Μπούτο.
Στην συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές (οι junior ambassadors και εκπρόσωποι μαθητών σχεδόν από όλα τα τμήματα του σχολείου μας.)
Ο κ. Μπούτος με μεγάλη προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών μας σε σχέση με τα έργα και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποίησε ήδη ο Δήμος μας όλα αυτά τα χρόνια με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε, τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να αναλάβει το διάστημα 2021-2027 και τον βαθμό απορροφησιμότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης αρχικά οράματος, που να συνοδεύεται απαραίτητα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση, συντονισμένη δράση, ευελιξία και συνέχεια.
Επίσης ενθάρρυνε τους μαθητές μας να αναλάβουν δράση, να καταθέσουν τις ιδέες τους και τα όνειρα τους, καθώς η Ε.Ε ενισχύει και στηρίζει πρωτοβουλίες σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπως π.χ. εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, νεανική, γυναικεία επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, τουρισμό κλπ.
Σύντομο βίντεο της συνάντησης θα προβάλουμε στην ημερίδα που θα διοργανώσει το σχολείο μας στις 13 Μαΐου 2021 με δύο κύριους θεματικούς άξονες: α) την“Ημέρα της Ευρώπης” και β) “Ελλάδα-ΕΕ: 40 χρόνια πιο δυνατοί μαζί”