Για ακόμη μία φορά η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας επανέρχεται με κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας με βάση επιστολή των νοσοκομειακών ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Νοσοκομείου Δράμας με την οποία επισημαίνουν την αδυναμία λειτουργίας κλινικής covid στο Νοσοκομείο Δράμας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:
ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
Θέμα: Αδυναμία λειτουργίας Covid κλινικής στο Νοσοκομείο Δράμας

Με επιστολή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Δράμας επισημαίνουν ότι την τελευταία εβδομάδα τα γειτονικά νοσοκομεία Σερρών και Καβάλας αρνούνται να δεχτούν ασθενείς με λοίμωξη COVID-19, παρά το ότι αυτό δεν δικαιολογείται από την πληρότητα που δηλώνουν και τον ορισμό τους ως COVID νοσοκομεία.
Επειδή η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση με πέντε (5) ειδικούς γιατρούς, από τους οποίους ένας είναι σοβαρά ασθενής και ο άλλος τελεί υπό παραίτηση. Επειδή η υποστελέχωση αυτή οδηγεί στο γεγονός να υπάρχει ένας ειδικός ιατρός στις εφημερίες της Παθολογικής κλινικής των 52 κλινών, να μπαινοβγαίνει στα ΤΕΠ COVID και στα ΤΕΠ παθολογικής, με όποιον κίνδυνο αυτό συνεπάγεται τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ασθενείς, έχοντας την ευθύνη τόσο της παθολογικής κλινικής όσο και της κλινικής των υπόπτων με COVID 19 ασθενών.
Σημειώνουν ότι υπό τις συνθήκες αυτές δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία COVID κλινικής με ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης τόσο για το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες του νομού Δράμας.
Σας επισυνάπτω την σχετική επιστολή για να προβείτε στις άμεσες και δέουσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη επαναλειτουργία της κλινικής COVID στο ΓΝ Δράμας και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή των νοσοκομειακών ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Νοσοκομείου Δράμας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.