Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις των γονιών όλων των σχολείων της Ξάνθης

-ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΓΟΝΑΤΟ» ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 0,50 ΕΥΡΩ

Ενώ η κ. Εύη Στυλιανίδου Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη περιμένει το «οκ» για την μετατροπή του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε πειραματικό και άλλοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από άλλα σχολεία της Ξάνθης, δηλώνουν εγγράφως την συμπαράσταση τους στις αντιδράσεις των γονιών του εν λόγω σχολείο.

Είναι βέβαιο ότι αν κάποιος υπεύθυνος εξηγούσε στους γονείς τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με την μετατροπή του 17ου δημοτικού σχολείου σε πειραματικό, ίσως να μην υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις. Όμως οι δηλώσεις των γονιών σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η κάκιστη και απαξιωτική συμπεριφορά της κυρίας Στυλιανίδου ήταν αυτή που πυροδότησε τις αντιδράσεις των γονιών.

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά, αν οι εκφράζοντες την κεντρική διοίκηση τοπικοί ταγοί και διευθυντές, επαναλάβουν την προσπάθεια εξομάλυνσης της πολύ κακής κατάστασης που έχει δρομολογηθεί ζητώντας την ακύρωση του αιτήματος προς το υπουργείο για την  μετατροπή  του 17ου δημοτικού σχολείου σε πειραματικό.

Μετά θα έχουν όλον τον χρόνο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να εξηγήσουν στους πολίτες τι είναι για το καλό και τι όχι για τους μαθητές.

Η λογική του αποφασίζω μεν και διατάσσομε πέρασε ανεπιστρεπτί. Προφανώς η κυρία Κεραμέως και η κυρία Στυλιανίδου δεν το αντελήφθησαν ακόμη.

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα η απόφαση της κ. Κεραμέως «στο γόνατο» για την μετατροπή του 17ου δημοτικού σχολείου σε πειραματικό, δεν βρίσκουν αντίθετους τους γονείς μόνο του συγκεκριμένου σχολείου όμως και γονείς από άλλα σχολεία στηρίζουν την προσπάθεια των γονιών και των κηδεμόνων να αποτρέψουν να γίνει κάτι πρόχειρο και χωρίς να έχει γνώμονα το κέρδος στο μέλλων των μαθητών.

 

Από: Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

 

Προς: Επιτροπή Γονέων
17ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης

 

Αγαπητοί γονείς!

Αφού λάβαμε την πρόσκληση σας να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνετε για να μην μετατραπεί το σχολείο σας σε πειραματικό, σας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή μας σε αυτόν τον αγώνα. Δεν έχουμε πρόβλημα με το να δημιουργηθεί ένα πραγματικά πειραματικό σχολείο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε σχολείο που ήδη λειτουργεί, από τη στιγμή μάλιστα που κανένα σχολείο στην Ξάνθη – από όσο ξέρουμε – δεν έχει ζητήσει να μετατραπεί σε πειραματικό. Στηρίζουμε λοιπόν τον αγώνα σας, ώστε να μη χάσουν τα παιδιά σας το σχολείο τους και τους δασκάλους τους.

Με εκτίμηση
ΔΣ  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης