Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων  στη Ροδόπη

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Δυστυχώς, δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ώρες από το πρωτοσέλιδο της «Ηχώ της Θράκης» και επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας γράφαμε ότι οι αλλοδαποί έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των οικισμών της Ξάνθης όπου οι λιγοστοί υπερήλικες ζούνε με τον φόβο μήπως αλλοδαποί, λαθρομετανάστες και κακοποιά στοιχεία, μπούνε στα σπίτια τους για να τους κλέψουν και ασκήσουν βία επάνω τους.

Σήμερα η ανακοίνωση της αστυνομίας μιλά για υπερήλικη σε οικισμό της Ροδόπης την οποία δύο άνθρωποι κατά μόνας λήστεψαν δύο φορές την ίδια υπερήλικη γυναίκα γυναίκα και λήστεψαν άλλο ένα ζευγάρι υπερηλίκων.

Το ερώτημα παραμένει. Η ίδια η πολιτεία μέσω των οργάνων της, μπορεί να προστατεύσει τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών της Θράκης;

Θέλει; Μπορεί;

Αν δεν μπορεί να πάει στο σπίτι της. Αν δεν θέλει, τότε είναι ότι χειρότερο για υπέργηρους συμπολίτες μας στην Θράκη, οι οποίοι, ενώ ήταν εντάξει όλα τους τα χρόνια απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο κράτος, αυτό για αντάλλαγμα τους εγκαταλείπει στο έλεος των αλλοδαπών ληστών και των κακοποιών στοιχείων.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει η αστυνομία: Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2020 στη Ροδόπη.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας, διέπραξαν τις κάτωθι ληστείες:

  • την 29-6-2020 το βράδυ, σε οικισμό της Ροδόπης, ο αλλοδαπός δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στην οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.
  • Την 4-7-2020 το απόγευμα, ο ημεδαπός δράστης εισήλθε στην ίδια παραπάνω οικία, όπου με χρήση σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, αφαίρεσε 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο τραπεζικές κάρτες.
  • την 30-9-2020 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στην οικία ενός ζευγαριού ηλικιωμένων ημεδαπών, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού 4.050 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.