Το νοσοκομείο Ξάνθης εκτός αποστολής

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

 

Δυστυχώς επαληθευόμαστε σε αυτά που γράφουμε καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο. Γράφουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι Ξανθιώτες είναι μόνοι στον άνισο αγώνα κατά του κορωνοιού και το επιβεβαιώνουν τα ποιο επίσημα χείλη του νομού, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και ποιο συγκεκριμένα στην δημόσια υγεία αφού στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του νομού στον τομέα της υγείας, είναι και εργαζόμενη στον νοσοκομείο της Ξάνθης η κ. Εριφύλλη Παπαδοπούλου.

Για να μην σας κουράζουμε, με επιστολή καταπέλτης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και περιορίζεται μόνο στις ανακοινώσεις που του δίνουν γραμμένες, τους Βουλευτές Ξάνθης οι οποίοι εκτός του ότι οι δύο έχουν άμεση σχέση με την δημόσια υγεία, εν τούτοις είναι «απανταχού» απόντες και απλά κοιτάζουν αν μπαίνει στον λογαριασμό τους η πλουσιότατη αμοιβή τους από τον στερημένο τα πάντα, Ελληνικό Λαό, ακόμη και του βασικότερου αγαθού αυτού της υγείας τους, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χ. Μέτιο ο οποίος μπορεί να μοίρασε από τον ιδρώτα των πολιτών δεκάδες εκατομμύρια στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, το νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός αποστολής.

Επίσης οι συνδικαλιστές απευθύνουν την ανακοίνωση τους στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τους Δήμαρχους της Ξάνθης οι οποίοι σίγουρα δεν πιέζουν σαν εκπρόσωποι της άμεσης δημοκρατίας, αυτούς που απλά φωτογραφίζονται και κατοικοεδρεύουν στους γυάλινους πύργους των Αθηνών, ήτοι τους υπουργούς και φυσικά στους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς με προεξάρχοντα τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης.

Κάνουμε αναφορά στους αποδέκτες της ανακοίνωσης μήπως συγκινηθούν και πιέσουν λίγο παραπάνω αυτούς που αποφασίζουν μέσα από τα γραφεία τους για το ποιος πολίτης θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.

Εννοείται ότι μέσα σε αυτούς  την κεντρική ευθύνη για την στελέχωση του νοσοκομείου της Ξάνθης έχει η Διοικήτρια η οποία εκτός από το να φωτογραφίζεται με τους υπουργούς και να τους ευχαριστεί μέσα σε ένα σύννεφο «κομματίλας» η ουσία είναι ότι αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, επ’ ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα υγείας, καταγράφει  το γεγονός ότι όλοι αυτοί που προαναφέραμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφήνουν την Ξάνθη αθωράκιστη απέναντι στον αόρατο εχθρό τον covid-19.

 

Θέμα : «Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει χωρίς ΜΕΘ το Νοσοκομείο της Ξάνθης.»

 

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Γιορτάζουν οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες της υγείας που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19. Άνθρωποι με μορφή Ήρωα που παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Όλοι αναγνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς τους επαγγελματίες υγείας, δεν θα μπορούσε να δοθεί η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού COVID-19.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Παρόλα αυτά όμως η (ΜΕΘ) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, αφού υπάρχει έλλειψη στον απαιτούμενο αριθμό ιατρών εντατικολόγων.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει ασθενείς χρειάζεται τέσσερις Εντατικολόγους και δυστυχώς για όλους εμάς διαθέτει μόλις δύο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 7 κλίνες, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την περιοχή.

Χωρίς το ανάλογο προσωπικό όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών αυτής της πόλης.

Ελπίζουμε σύντομα ο Υπουργός Υγείας, οι θεσμικοί φορείς της πόλης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Ξάνθης.