Πόσο κόστισαν τα rapid test δήμαρχε; Ποιος τα πλήρωσε και με ποιες αποφάσεις;

Απολογισμό ζητά η Σοφία Παπά της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Επιτέλους κάποιος από το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης ρωτά τον δήμαρχο αυτά που θα τον ρωτούσαν οι Ξανθιώτες αν τον έβλεπαν, οι οποίοι καθημερινά αναρωτιούνται ποιος πληρώνει τα rapid test που ο δήμος Ξάνθης κάνει δωρεάν;

Πόσο πληρώθηκαν αυτά τα «δωρεάν» τέστ;

Η σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Σοφία Παπά θέτει τα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Ξάνθης, τον αντιδήμαρχο οικονομικών Μ. Φανουράκη και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο  και ζητά έγγραφες απαντήσεις και αποδείξεις καθώς και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων οι οποίοι έδωσαν το «πράσινο φως» στον δήμαρχο για τις αγορές των τεστ.

Σαφέστατα και ο δήμαρχος της Ξάνθης έχει την ηθική και κυρίως την πολιτική ευθύνη να απαντήσει προς τους Ξανθιώτες μέσω της κας Παπά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κας Παπά.

Κύριοι,

Βρισκόμστε στο 3ο κύμα της πανδημίας COVID-19 και όπως όλοι γνωρίζουμε ο Δήμος Ξάνθης κατείχε από τον Απρίλιο του 2020 την αρνητική πρωτιά λόγω του έντονου επιδιομολογικού φορτίου, με αριθμό κρουσμάτων περισσότερα των γύρω περιοχών της περιφέρειας ΑΜΘ. Κατόπιν επίσκεψης του Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, επιβλήθηκαν στο Δήμο μας, πέραν των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και δράσεις για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19, μία εκ των οποίων ήταν και η συνεργασία του Δήμου με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την διενέργεια δωρεάν έλεγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) covid-19 από κινητά κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Ερωτάστε λοιπόν,

 

  1. Από την έναρξη της πανδημίας, πόσα rapid test έχει προμηθευτεί ο Δήμος Ξάνθης .

 

  1. Ποιο το κόστος ανά μονάδα του τεστ και ποιο το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά τους.

 

  1. Με ποιες αποφάσεις και ποιες διαδικασίες έγιναν οι δαπάνες.

Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε εγγράφως σε όλες τις ερωτήσεις που σας έθεσα αλλά και να μου προσκομίσετε και τα αντίστοιχα έγραφα των προσφορών και των  αποφάσεων των δαπανών των τεστ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ