Γιάννης Ζερενίδης: Υπάρχει έτοιμη μελέτη που θα χρηματοδοτηθεί από  το πρόγραμμα Τρίτσης για δημιουργία 15 παιδικών χαρών

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: Γ. ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σιγά σιγά καλοκαιριάζει, η Αθήνα θα μας απελευθερώσει από τα lockdown και η ανάγκη των νεαρών Ξανθιωτών για παιγνίδι, που είναι η χαρά τους, θα είναι μεγάλη και άρα οι γονείς θα αναζητήσουν κάποιο πάρκο και κάποια παιδική χαρά για να μπορέσουν τα παιδιά να παίξουν και να απολαύσουν αυτό που η ηλικία τους προστάζει, δηλαδή το παιγνίδι.

Σε αυτή την κουβέντα συνέτεινε και η πετυχημένη, άμεση και φθηνή τοποθέτηση των παιδικών χαρών του Δήμου Αβδήρων στους οικισμούς του.

Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση της τοποθέτησης των παιδικών χαρών στους οικισμούς του δήμου Αβδήρων από την διοίκηση,  ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  των Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδη,  να μας πει πού βρίσκεται το θέμα των παιδικών χαρών στον δήμο της Ξάνθης.

Όπως ανέφερε, Υπάρχουν 8 υφιστάμενες παιδικές χαρές, 5 είναι υπό κατασκευή και δεν έχουν παραδοθεί.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για άλλες 15 παιδικές χαρές με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και αυτή η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Τρίτσης.

Εξηγώντας ο κ. Ζερενίδης ανέφερε ότι με αυτές τις 15 παιδικές χαρές, καλύπτεται και η περιφέρεια όπως Κιμμέρια, Σταυρούπολη Εύμοιρο με προοπτική να ικανοποιηθούν όλες  οι δημοτικές ενότητες.

Αγορά οικοπέδου στην Σταυρούπολη για πάρκινγκ και  δημιουργία παιδικής χαράς.

Όσο για τον μεγάλο «ντόρο» που ξεσηκώθηκε αναφορικά με την αγορά των δύο οικοπέδων στην Σταυρούπολη αυτά τα δύο οικόπεδα, θα αγοραστούν με χρήματα του δήμου και  θα περάσουν στην δημοτική περιουσία.

«Το ένα οικόπεδο θα το εκμεταλλευτούμε ως πάρκινγκ  και ένα να γίνει μία παιδική χαρά. Ο σκοπός της αγοράς αυτών των οικοπέδων, είναι αυτά να βρίσκονται κοντά στην πλατεία γιατί εκεί κατευθύνονται όλοι οι επισκέπτες. Προσπαθούμε να βρούμε μέρος κοντά στην πλατεία για να διευκολύνουμε και τους επισκέπτες. Όσο για τις υφιστάμενες κλειστές παιδικές χαρές, επεξεργαζόμαστε σχέδιο για να πάρουμε τις πιστοποιήσει και τις άδειες λειτουργίας γιατί υπήρχε ένα θέμα, είχαν λήξη τα πιστοποιητικά τους και αυτό γιατί πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί είναι κλειστές οι παιδικές χαρές και ήδη ετοιμάζεται να  γίνει ο σχετικός διαγωνισμός το επόμενο χρονικό διάστημα».

Αυτά μας είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ζερενίδης και μέχρι να υλοποιηθούν όλα αυτά,  ψάξτε αλάνες, πάρκα και όσοι είσθε τυχεροί και κοντά σας υπάρχει παιδική χαρά, αφήστε τα παιδιά να χαρούν την Άνοιξη παίζοντας.