*Σε νέο παραλήρημα μίσους και διχασμού προέβη μέσω δύο αναρτήσεών του στο Twitter ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Στις 27 Μαρτίου -κι αφότου δεν αφιέρωσε ούτε μία γραμμή από το λογαριασμό του- για να ευχηθεί στους Έλληνες χρόνια πολλά για την επέτειο από την έναρξη της επανάστασης κατά των Οθωμανών, ο Αχμέτ Μετέ μετέφερε την τουρκική προπαγάνδα, ως εξής:

«Από τα γεγονότα του 1821 και έπειτα έχουν θανατωθεί χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι. Θυμόμαστε με καλά λόγια όλους τους ήρωες που έχουν θανατωθεί από τους ανθρώπους που για πολλούς αιώνες ζούσαν στα ίδια χώματα με ανθρωπιά και αλληλοσεβασμό. Και όσοι συμπεριφέρνονται με ασέβεια στην Αγία μνήμη αυτών τους αφήνουμε να τους κρίνει ο θεός».

*Με τη δεύτερη ανάρτησή του, ο ψευτομουφτής Ξάνθης επιτέθηκε κατά του νόμιμου Μουφτή Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, τον οποίο κατηγόρησε για «ανήθικη ζωή» και ισχυρίστηκε πως «δεν έχει καμία η βαρύτητα ο λόγος αυτού του ατόμου και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να μιλά στο όνομα της μειονότητας». Αρχικά, τον κατηγόρησε πως δεν έχει ιστορικές ή θρησκευτικές γνώσεις.